Elektromos autó töltő Szegeden

Pénteken átadták a Dél-Alföld első elektromos autó töltőjét Szegeden. A Szegedi Közlekedési Kft. Arany János utcai automatikus parkolóházának udvarán felállított Evopro gyártmányú töltőn a beépített kábellel Type2-es, az autós saját kábelének használatával pedig Type1 és Type2-es csatlakozóval ellátott autók is egyaránt tölthetők. A készülék egyszerre egyetlen autó kiszolgálására képes, így egy időben vagy a Type2-es aljzat vagy a spirál kábeles Type2-es csatlakozó használható. A töltő 3 fázison, fázisonként 32A leadására képes, így a 22 kW-os teljesítménnyel egy Renault Zoe akár 1 óra alatt is feltölthető róla.

Átadták a Dél-Alföld első elektromos autó töltőjét Szegeden
Átadták a Dél-Alföld első elektromos autó töltőjét Szegeden

A töltő jelenleg tesztüzemben működik, így mind a parkolás, mind pedig a töltés ingyenes. A töltés indításához szükséges kártyát a parkolóház diszpécserétől lehet kérni. A diszpécser szolgálat a nap 24 órájában a hét minden napján elérhető a töltőtől alig néhány méterre található irodában.

Elektromos autó töltő Szegeden
Elektromos autó töltő Szegeden

A Szegedi Közlekedési Kft. a város megbízásából 2017. január 1-től további három elektromos autó töltőt fog teszt jelleggel üzemeltetni Szegeden, de ezek helye egyelőre még nem ismert.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?