Főoldal » elektromos autó » Renault Zoe elektromos kisteherautó

Renault Zoe elektromos kisteherautó

Békéscsabán került átadásra pénteken a Renault Zoé első elektromos kisteherautó változata, amely először élőben az idén ősszel megrendezett Békéscsabai Pálinka Fesztiválon volt látható. Az új típus Renault Zoe e-VAN néven magyar mérnökök munkája eredményeként a francia Renault engedélye alapján jött létre.

Renault Zoe elektromos kisteherautó
Renault Zoe e-VAN

Menettulajdonságai megegyeznek a személyautó változatéval: 43 kW-os fedélzeti töltőjének köszönhetően akár 35 perc alatt teljesen feltöltődik és gyári érték szerint 210 km megtételére képes. Hőszivattyús hűtő-fűtő rendszere nem csökkenti jelentős mértékben a megtehető hatótávolságot.

Renault Zoe elektromos kisteherautó
Renault Zoe e-VAN

A modell immáron haszongépjármű kategóriába tartozik, így vállalkozások részére az Áfája leírható, elszámolható. Az átalakítás eredményeképpen a jármű 2 személy szállítása mellett 1.3 köbméteres raktérrel rendelkezik, teherbírása 440 kg. A raktér alatt egy praktikus tároló rekesz jött létre, amely töltőkábeleknek és egyéb kiegészítőknek ad helyet.

Renault Zoe elektromos kisteherautó: 1,3 m3 raktér
Renault Zoe elektromos kisteherautó: 1,3 m³ raktér

Legnagyobb előnye a bárhol elérhető váltóáramú gyorstöltés mellett, hogy haszongépjárműként pályázatba foglalható, s így különféle támogatásokkal megvásárolható. Az Zoé e-VAN-ra hamarosan vonóhorog is kerül, mely az elektromos autók között szinte példátlan, s jelentősen növeli sokoldalúságát. A fejlesztést az e-Mobility Kft. a Renault Zoé elektromos autók magyarországi forgalmazója finanszírozta.

Renault Zoe elektromos kisteherautó: tárolórekesz a padló alatt a kábeleknek
Renault Zoe elektromos kisteherautó: tárolórekesz a padló alatt a kábeleknek
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »