KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

Székesfehérvár is elektromos autókat szerzett be

Az E.ON E-flotta programja által biztosított gépkocsikkal bővíti járműflottáját Székesfehérvár önkormányzata. A villanyautók használatával a városüzemeltetési feladatok hatékony ellátása mellett a környezetkímélő közlekedés terjedéséért és az elektromos autózás széles körű népszerűsítéséért is tesz a város, tudtuk meg közleményükből. A város három éves megállapodást között az E.ON-nal, melynek keretében a szolgáltató kettő darab Acenta felszereltségű Nissan LEAF-et és egy darab Nissan e-NV200-et biztosít havidíjas E-flotta szolgáltatás formájában.

Az elektromos autózás a jövő egyik kulcsfontosságú területe, melynek fejlődése hangsebességre fog váltani. Szeretnénk aktív szereplőként részt venni ebben, ezért egy kézből, komplex megoldásokat kínálunk azoknak a településeknek és vállalatoknak, amelyek a jelenkor innovatív energetikai lehetőségeit a mindennapjaik részévé kívánják emelni” – hangsúlyozta Jamniczky Zsolt, az E.ON igazgatósági tagja az ünnepélyes átadón.

Az életminőség egyre jobban felértékelődő kérdés napjainkban egy város életében, amelyhez a levegőtisztaság, a zajterhelés szintje is hozzá tartozik. Ezért én alapvetően az elektromos autók használatát, annak elterjesztését is környezetvédelmi fejlesztésnek tekintjük. – mondta dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az E.ON célja, hogy minél több város éljen az E-flotta programmal és az ezzel járó szolgáltatásokkal, mivel a cég vállalja az autókhoz szükséges töltők telepítését is. Remélhetőleg több város gondolkodik majd így (pl. Szolnok városának is van már több villanyautója is), ezzel is segítve, hogy a többi ember is elektromos autó vásárlására szánja el magát, továbbá pedig egy zöldebb világot lehessen kialakítani.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?