Két hónap múlva előrendelhető lesz az első Volkswagen I.D.

Május 8-án megnyílik a rendelés a Volkswagen I.D. szériájának legelső tagjára, a kompakt ferdehátú I.D.-ra – hangzott el a VW Group által tartott előadáson a minap, amelyen a konszern igazgatói többek között az újragondolt elektromobilitási stratégiát is közzétették. A gyártási változat aztán a szeptemberi IAA autószalonon mutatkozik be Frankfurban, ám az értékesítésért felelős vezető szerint a rajongók és a kereskedők eddigi visszajelzései alapján a hivatalos debütálásra már az összes rendelhető Launch Edition ferdehátú I.D. el fog fogyni.

A legelső MEB platform alapú villanyautóról – mely a Volkswagen első igazán nagy dobásának ígérkezik a felfűtött elektromobilitási versenyben – még nem árult el sokat a gyártó, ám különböző német hírportáloknak köszönhetően mégis szinte minden hónapban kiderült valami újdonság az elmúlt körülbelül fél évben. Az már szinte biztos, hogy igényeinknek és megtakarításainknak megfelelően több változat közül választhatunk: a körülbelül 330 kilométeres hatótávú verzióért nagyjából 24 ezer eurót kér majd el a Volkswagen, de akinek szüksége van 550 kilométernyi szuflára egy töltéssel, az magasabb árért azt is megkaphatja. Az autó nevéről még mindig nem tudni biztosat, a WirtschaftsWoche magazin szerint azonban egy 3-as szám illeti majd a legelső I.D.-t, utalva rá, hogy ennél kisebb és nagyobb tagokkal is bővülni fog a sorozat, de ezt egyelőre nem erősítette meg a VW.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.