Videókon az Autopilot mentései

A Tesla mérnökei folyamatosan elemzik az autók által visszaküldött adatokat és ezeket felhasználva fejlesztik az Autopilot funkcióit. Tegnap megírtuk, hogy a Tesla Model 3 Autopilot az Euro-NCAP szakembereit is lenyűgözte. A Model 3 a vezetéstámogató rendszerének köszönhetően az eddigi legjobb pontszámot érte el a kategóriában. A Tesla részben erre válaszként Twitteren adott közre négy videót arról, hogyan menti meg az autót és az utasokat az Autopilot valós forgalmi helyzetekben.

Az első videón az Autopilot megakadályozza, hogy a vezető sávot váltson, mivel egy gyorsabb autó érkezik a belső sávban. A másodikban a sávtartó azt előzi meg, hogy az autó egy hegyvidéki úton lesodródjon az út szélére. A harmadik és negyedik videóban a vészfék asszisztens avatkozik be és ment meg egy hirtelen az autó elé lépő gyalogost, illetve egy segédmotor-kerékpárost az ütközéstől.  A Tesla komoly versenyelőnye a többi gyártóval szemben, hogy a rendszeres OTA szoftverfrissítéseknek köszönhetően nem csak az új vásárlók, hanem a régi tulajdonosok vagy használt Teslát vásárlók is megkapják az újabb, továbbfejlesztett, esetleg javított funkciókat. A világ egyik legbiztonságosabb autója, a Tesla Model 3, végre Magyarországon is megvásárolható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.