Formula E: piros zászló májusnak és júniusnak

A FIA és a Formula E bejelentette, hogy tovább halasztják a tisztán elektromos versenysorozat idei, 2019/2020-as szezonjának folytatását, így a római, párizsi, szöuli, és jakartai nagydíj után a berlini E-Prix is csatlakozik a koronavírus miatt lemondott futamok sorához. A szezont március közepén függesztették fel a szervezők, akkor egy a versenysportban használatos zászlós rendszert vezettek be annak jelölésére, hogy mely hónapok futamait szükséges átszervezni, és melyek mehetnek tovább az eredeti tervek szerint. Ezidáig május sárga zászlós volt, ami azt jelenti, hogy fennállt a lehetősége a versenyek megtartásának a járványhelyzet javulása esetén, ám az illetékesek most úgy döntöttek, hogy még túl korai lenne megrendezni az eseményeket, ezért belengették a piros zászlót a jövő hónapra.

Az eddigi tervek szerint nyáron már folytatódhatott volna a szezon, ám Németország tegnap bejelentette minden hazai tömegrendezvény lefújását egészen augusztus 31-ig, ami ellehetetlenítette a német fővárosba szervezett június 21-i Formula E futamot is. A szervezők fontolgatták, hogy nézők nélkül tartják meg az eseményt, de végül az elnapolása mellett döntöttek.

Formula_E_GEN2_test_fiaformulae.com

Július jelenleg sárga zászlós, azaz a New York-i és a londoni futamok is veszélyben vannak, de egyelőre van rá esély, hogy a nyár második hónapjában újra láthatjuk a pilótákat összecsapni az aszfalton. Az sem kizárt, hogy végső esetben a futamokat zárt kapuk mögött, vagy állandó versenypályákon tartják meg, esetleg a szezont hosszabbítják meg az eredeti évadzáró dátum utánra – a lényeg, hogy minél több lefutott versennyel lehessen lezárni ezt a szerencsétlenül alakult idényt.

EZT OLVASTAD MÁR?  Sárga zászló és sok kieső a Chilei futamon. Ismét volt Formula-E!

A FIA a napokban arról is kiadott egy közleményt, hogy a résztvevőket terhelő költségek csökkentése érdekében a Gen2 EVO járművek bevezetését egy évvel elhalasztják a 2021/2022-es bajnokságra, s a csapatok mindössze egyszer módosíthatják az autók hajtásláncát a következő két idény során.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.