Durva pletyka röppent fel a hibrid Ford F-150-ről

Néhány nappal ezelőtt valamennyi nagyobb autós hírportál felkapta a Car and Driver által elindított pletykát, miszerint a Ford F-150-es pick-upjának konnektoros hibrid változata mindössze körülbelül 10 mérföldet, azaz 16 kilométert lesz képes megtenni elektromos üzemmódban, természetesen rakomány nélkül. Az amerikai magazin egy, a Ford népszerű platós modelljének forradalmi áttervezéséről szóló cikkében tért ki a hibrid változatra, az információjának forrását azonban nem tüntette fel. A nevetséges hatótáv miatt több hírportál is élesen kritizálta az autógyártót, mondván, a Fordnak szüksége lenne egy egyedi termékre a versenytársai ellen, és ez a PHEV tökéletes lett volna erre a szerepre, de a vásárlók nem szívesen fognak felárat fizetni a hibrid hajtásláncért 16 kibocsátásmentes kilométer miatt.

Ford F-150

Mint kiderült, a pletyka nem igaz, legalábbis erről posztolt a Twitteren Mike Levine, a Ford kommunikációs ügyvezetője, aki azt is hozzátette, hogy a cég valójában sosem állította, hogy lesz plug-in hibrid a következő F-150-ből. Ez a kijelentés önmagában persze nem jelenti azt, hogy nem készül PHEV változat, de sokkal valószínűbb, hogy a pick-up csak sima hibridként, és tisztán elektromosként kerül a kereskedésekbe a hagyományos meghajtású variánsok mellett. A korábbi nyilatkozatok szerint a hibridnek még az idén meg kellene jelennie.

A Car and Driver egyébként azzal is mellé lőtt, hogy azt állította, a teljesen villanyos F-150 Rivian-alapokra épül majd. A start-up valóban megosztja gördeszka-padlólemezét a Forddal, de az elektromos pick-up még teljes egészében a Ford műve lesz. A hírportál azóta javította az erről szóló részt a cikkben, a kis hatótávról tett említést pedig teljesen kitörölte.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.