Felfüggesztik a Formula E idei szezonját

A nézők és a versenysportban dolgozók biztonsága érdekében legalább két hónapra felfüggeszti a FIA a Formula E jelenleg tartó 2019/2020-as szezonját – jelentették be a szervezők nem sokkal azután, hogy a Forma-1 idénynyitó ausztrál nagydíját az utolsó pillanatban törölték a koronavírus miatt. Az április 4-ére időzített római futamot, mely a Formula E hatodik eseménye lett volna ebben az évadban, az olasz hatóságokkal egyeztetve már egy héttel ezelőtt elhalasztották a tisztán elektromos versenysorozat rendezői, míg a június 6-ai jakartai futam elnapolásáról szerdán született meg a döntés. A március 21-ei kínai Sanya ePrix is hasonló sorsra jutott.

Forrás: FIA

Az indonéz fővárosban tartandó összecsapás annak ellenére kerül át későbbi dátumra, hogy a FIA mai közleménye szerint a júniusi rendezvények a helyzet javulása és stabilizálódása mellett nagy eséllyel megrendezésre kerülhetnek. A szervezők egy a versenysportban használatos zászlós rendszert vezettek be annak jelölésére, hogy mely hónapok futamait szükséges átszervezni, és melyek mehetnek tovább az eredeti tervek szerint. Március és április vörös zászlót kapott, ami azt jelenti, hogy ebben a két hónapban biztosan nem láthatjuk összecsapni az elektromos versenygépeket a pályán, azaz a párizsi ePrixnek is búcsút mondhatunk. Május sárga zászlós, a szervezők fenntartják a lehetőségét, hogy biztonságosan le tudnának bonyolítani egy eseményt, de erre egyelőre szinte semmi esély nem mutatkozik, így nagy valószínűséggel Szöulban sem lesz Formula E futam idén tavasszal.

Forrás: FIA

Júniusnak és júliusnak zöld színű zászlót lengetett a FIA, így amennyiben sikerül átvenni az irányítást a COVID-19 járványtól, és egészségügyi kockázat nélkül lehet a magas népsűrűségű városokban rendezvényeket szervezni, úgy a nyári hónapokban az eredeti dátumokkal folytatódhat az idei szezon. Ez azt jelentené, hogy június 21-én Berlinben, július 11-én New Yorkban, július 25-én pedig Londonban gurulhatnak ismét pályára a versenyzők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.