Megéri elektromosan kérni az új Opelt

Tegnap egy kis közönség előtt személyesen is bemutatkozott a vadonatúj Mokka, melynek tisztán elektromos változatáról online már júniusban lerántotta a leplet az Opel. A német vállalat rüsselsheimi főhadiszállásán tartott rendezvényen már a hivatalos, gyártó által javasolt kiskereskedelmi árak is elhangoztak, valamint az Egyesült Királyságban és Németországban a rendelés is megnyílt a Mokka valamennyi típusára. Ez az első olyan Opel, ahol a tisztán elektromos változat az értékesítés első pillanatától kezdve elérhető a hagyományos hajtáslánccal felszereltek mellett.

A Mokka-e listaára 32 990 euróról indul Németországban, mely tartalmazza a normál mértékű, 19%-os áfát, a villanyautó átvételére ugyanis csak a jövő év elejétől lesz lehetőség. A német környezetvédelmi bónusszal együtt már akár 23 420 euróért haza tudják vinni az autót a vásárlók, ami már nem rossz ajánlat, tekintve, hogy belsőégésű motorral legkevesebb 19 990 eurót kell fizetni a Mokkáért. Ráadásul, ahogyan az más modelleknél is lenni szokott, az elektromos változat egy lényegesen magasabb felszereltségi szinttől elérhető, mint a szennyező testvérei, legalábbis a britek hét hagyományos, és négy villanyos csomagja erről ad tanúbizonyságot.

A benzines és dízeles változatok mindegyike gyengébb (74-96 kW), mint az elektromos, mely a PSA már jól ismert 100 kW teljesítményű, 260 Nm nyomatékú hajtásrendszerét hordozza az e-CMP padlólemezen. A nettó 47 kWh-s akkucsomaggal körülbelül 324 kilométeres WLTP-szerinti hatótávolságra számíthatunk. Ez egyébként két kilométerrel több, mint amit a bemutatón megadott a gyártó. A 4,15 méter hosszú, kompakt ötüléses crossover akkumulátorára 8 év / 160.000 km-es garanciát kínál az Opel. A 100 kW-os DC töltési teljesítmény standardként jár a villanyautóhoz.

Németországban minden variáns alapfelszereltségének része a teljes LED fényszóró elöl és hátul, az elektromos kézifék, valamint a jelzőtábla felismerő rendszer. Ezek mellé extraként választható a 180°-os tolatókamera, oldalsó vakfolt-figyelmeztető, automata parkolássegítő és sok egyéb funkció. Az infotainment kínálat tartalmazza a Multimedia Radio és Multimedia Navi rendszereket 7 hüvelykes színes érintőképernyővel, valamint a csúcskategóriás Multimedia Navi Pro rendszert nagy felbontású, 10 hüvelykes színes érintőkijelzővel. A magyarországi árak és felszereltségi csomagok bejelentésére még várni kell.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.