KITÖLTÖTTED MÁR?

Segíts, hogy még jobb tartalmat készíthessünk!

A mai naptól él a MOL végleges árazása

2020. július 1-én (az új elektromobilitás törvény hatályba lépésének napján) elindult a MOL Plugee applikáció is, amellyel a szolgáltató a korábbi alkalmankénti árazásról kWh alapú elszámolásra váltott. Az eredeti terv szerint nyár végéig 99 Ft/kWh (plusz 30 perc után 1 Ft/perc) bevezető áron tölthettünk a jellemzően MOL üzemanyagtöltő állomásoknál elhelyezett töltőoszlopoknál, de a nagy sikerre való tekintettel a Villanyóra podcastban Tóth-Fekete Róbert bejelentette, hogy november 1-ig meghosszabbítják a kedvezményes árazást.

A töltőtelepítések töretlenül haladtak tovább, így ma már 175 kW teljesítményű ultragyors töltők is megtalálhatók a MOL Plugee hálózatában, de elérkezett október vége is, így a mai naptól a már július elején meghirdetett végleges áron használhatjuk a MOL Plugee töltőket. A töltés indításához a MOL Plugee alkalmazást érdemes használni, amely Android és iOS operációs rendszerre egyaránt elérhető. A töltési díj regisztrált felhasználók számára AC töltőn 99 Ft/kWh, DC és ultra DC töltőn 139 Ft/kWh. Regisztráció nélkül az eseti felhasználók számára a DC töltők használati díja magasabb, 149 Ft/kWh. A töltőállomáson lévő üzletben nyitvatartási időben alkalmazás nélkül is megvásárolható a töltés, ez esetben AC töltésnél 10 kWh-s egységekben (1090 Ft, azaz 109 Ft/kWh), DC töltés esetében pedig 20, illetve 40 kWh-s egységekben (3180, illetve 6360 Ft, azaz 159 Ft/kWh) vásárolhatunk töltést. Érdemes ügyelni arra, hogy lehetőleg ne vegyünk nagyobb csomagot, mint amennyi áram az autónk akkumulátorába fér!

A mától érvényes magasabb árakat részben kompenzálják majd a töltőállomásokon lévő üzletekben levásárolható, kedvezményes villanyautós kuponok, melyek megjelenése a következő napokban várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.