Kínai pickup érkezik a magyar piacra

A Nissan Navara tisztán elektromos változata Kínában már nem újdonság, több mint két évvel ezelőtt bemutatták. Most viszont Európába, Magyarországra is megérkezhet, igaz hozzánk sem a Nissan logójával.

Az Egyesült Államokban nagyon népszerű pickup kategóriába érkező versenyzők, az elektromos Ford F-150, a Rivian R1T, valamint az egyelőre késlekedő Tesla Cybertruck távol állnak az Európában megszokott méretektől, de ha szeretnénk is ilyen hatalmas kisteherautókat vásárolni, akkor sem kapható egyelőre nálunk. Az Európában népszerű, nagy hagyományokkal rendelkező gyártók elektromos kínálata pedig inkább a városi terepjárók szegmensére koncentrál. A kínai gyártók azonban úgy tűnik igyekeznek betölteni ezt az űrt.

Aki tisztán elektromos kombit szeretne, Európa egyes országaiban már megrendelheti a kínai MG 5 EV modellt. Magyarország sajnos nem tartozik a kiemelt országok közé, így egyelőre nálunk csak szürkeimportban várható a típus megjelenése.

A pickup kategóriában úgy tűnik nagyobb szerencsénk lesz, ugyanis tegnap a Dongfeng bejelentette Facebook oldalán, hogy hamarosan a magyar piacra is bevezetik a Dongfeng Rich 6 EV modellt, amely gyakorlatilag a Nissan Navara Kínában gyártott testvérmodellje.

A Dongfeng Rich 6 EV 5290 mm hosszú, 1850 mm széles és 1790 mm magas, tengelytávja pedig 3050 mm. Az autó saját tömege 1983 kg, maximális terhelhetősége 490 kg. A dupla kabinos pickup 5 személy szállítására alkalmas. A plató méretei 1510 × 1562 × 475 mm.

A 2019-ben bemutatott modell 67,9 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely az Európában már kivezetett NEDC szabvány szerint 403 km hatótávolsághoz elegendő. Az autót 163 lóerő maximális teljesítménnyel és 420 Nm max. forgatónyomatékkal rendelkező állandó mágneses szinkronmotor hajtja. A végsebesség 110 km/h. A töltésről egyelőre annyit tudunk, hogy 45 perc szükséges a 80%-os töltöttségi szint eléréséhez.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.