Óriási vesékkel jön az új 7-es BMW

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak a hírek és titokzatos sajtófotók a BMW i7-es elektromos szedánról, nem véletlenül, hiszen a BMW Csoport a jövő hónapban lerántja a leplet a vadonatúj 7-es sorozatról és annak tisztán villanyos meghajtású megfelelőjéről. A vállalatcsoport ma délelőtt tartott éves konferenciáján elárultak néhány részletet a közelgő újdonságokról.

Ahogy közeledünk az i7 premierjéhez, egyre jobban kezd összeállni a kép, hogyan is fog kinézni a luxusszedán. Érdemes összevetni a prototípusról készült tavaly decemberi fotókat a február közepén közzétett fényképekkel, valamint azokkal a teaser képekkel, amiket most mutatott meg a BMW.

A sajtóközleményben olvasható, hogy a tervezők teljesen újragondolták a márkára jellemző kerek fényszórókat és hűtőrácsot annak érdekében, hogy modernebb, egyedibb külsőt kapjon a jármű. Az alábbi fotón a 7-es sorozat elölről kicsit a BMW iX-re emlékeztet, de úgy tűnik, hogy a tervezőknek még annál is keskenyebb fényszórót sikerült tervezniük, ráadásul a vesék méretével sem szerénykednek, amelyet a megvilágított körvonalazás is kihangsúlyoz.

BMW 7-es sorozat 2022. március

Az utastérben a BMW Curved Display körül a műszerfalon és az ajtókon újfajta fénycsíkok teremtik meg a modern hangulatot, amelyhez a Sky Lounge panoráma üvegtető jókora szabadságérzetet tesz hozzá. A jármű legnagyobb különlegessége az úgynevezett BMW Theatre Screen, egy 31 hüvelyk átmérőjű, 8K felbontású képernyő, amely exkluzív moziélményt kínál a hátsó sorban ülő utasoknak.

A BMW i7 hatótávolsága a WLTP szerint 580-610 km körül lesz, és ez lesz az új 7-es sorozat legerősebb tagja, de a részletes adatok egyelőre nem ismertek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.