Ezeket az elektromos autókat dobja piacra a Ford Európában

A Ford európai részlegének igazgatója, Stuart Rowley ma reggel ismertette a vállalat elektrifikációs stratégiájának részleteit, amely többek között hét új zéró emissziós modellt, és egy új akkumulátorgyárat is hoz az autógyártó számára. Az elektromos járművekre való átállás felgyorsításához a Ford a napokban megalapította az elektromos és összekapcsolt autók tervezésére, gyártására, és forgalmazására létrehozott Ford Model e üzletágat – ez határozza majd meg az európai piac jövőjét az elkövetkezendő években az autógyártó haszongépjárművekkel foglalkozó Ford Pro divíziójával egyetemben. 2030-tól kizárólag elektromos személyautókat értékesít a Ford Európában, 2035-től pedig a haszongépjárművekből is eltűnik a belsőégésű motor.

A Ford tervei szerint 2026-ra évi több mint 600.000 tisztán elektromos autót tud értékesíteni Európában, globálisan pedig akár a 2 milliót is meghaladhatja az eladott villanyautók darabszáma. A gyártó jelenleg egyetlen elektromos személyautót árul kontinensünkön, a Mustang Mach-E-t, amelytől a Ford azt várja, hogy 60%-kal növelje eladásait az idei évben tavalyhoz képest.

Ehhez aztán három új elektromos személyautó csatlakozik 2024-ig.

A legelső újdonság egy közepes méretű ötszemélyes crossover lesz, amelyet a vállalat kölni elektrifikációs központjában visznek gyártásba 2023-ban, a Volkswagen MEB padlólemezén. A vállalat európai igazgatója elárulta, hogy az autó külsőre, és vezetésre is egyértelműen Ford lesz, azaz nem kell attól tartani, hogy a MEB architektúra miatt idegennek tűnő stílusjegyek jelennek majd meg a járművön. Emellett annyi ismert még, hogy a villanyautó hatótávolsága eléri majd az 500 kilométert, premierjére pedig még az idén sor kerül.

A németországi létesítményben, amelyet összesen körülbelül 2 milliárd dollár értékű beruházásból készít fel villanyautó-gyártásra a Ford, egy másik villanyautó összeszerelése is megkezdődik 2024-ben, ami szintén Volkswagen-alapokon fog készülni. A kölni központhoz egy akkumulátor-összeszerelő üzem is épül, amely 2024-ben kezdi meg a működést.

A harmadik európai villanyautó a Puma elektromos változata lesz, amely 2024-ben indul sorozatgyártásba a craiovai autógyárban. Nagy sikereket vár ettől a modelltől a Ford, hiszen hagyományos meghajtással ez a jármű a márka legnépszerűbb személyautója volt 2021-ben.

Haszongépjármű fronton a következő mérföldkő az E-Transit piacra lépése lesz az idei év második negyedévében, de 2024 végéig négy újdonság is érkezik: 2023-ban az egytonnás Transit Custom furgon és a Tourneo Custom, 2024-ben pedig a Transit Courier és Tourneo Courier következő generációja elektromos hajtással. A két utóbbi modell a romániai létesítményben épül majd, ahogy korábban már beszámoltunk róla.

A Ford Europe ma azt is bejelentette, hogy SK On Co., Ltd., valamint Koç Holding partnereivel közösen akkumulátorgyárat épít Törökországban, Ankara mellett az elektromos haszongépjárművei számára. Az NMC kémiás akkucellák gyárának tervezett éves kapacitása 30-45 GWh között lesz.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.