Folytatódik az invázió, jön a Nagy Fal Európába

Az elmúlt hetekben egymást követő cikkekben számoltunk be róla, hogy nagy kínai, főleg villanyautókat és hibrideket gyártó márkák jelennek meg az európai piacon viszonteladókon keresztül.

A SAIC/MG, a BYD, a Skywell és a NIO után most piacra lép a Great Wall Motor is, méghozzá rögtön két márkával.

Ora és Wey

A hazánkban is ismert márkafüggetlen autókereskedést, a svájci Emil Freyt választotta európai partneréül a Great Wall kínai autógyártó az uniós piac meghódításához. A vállalat tavaly novemberben nyitotta meg európai központját Münchenben, majd idén májusban bejelentették első autójuk forgalmazásának kezdetét az Egyesült Királyságban, de az EU-ban eddig nem árulták a portékájukat. A hat legnagyobb kínai gyártó egyikeként a cég két márkáját, a fiatalosabb és olcsóbb Orát és a prémium Wey-t hozza a kontinensre, és először Németországban lépnek piacra – írja az Automotive News Europe.

Ora Funky Cat

Az Ora Funky Cat kompakt kisautó értékesítése a negyedik negyedévben indul, és a kocsi formavilága könnyen nagyon népszerű lehet az európai vásárlók körében. A brit weboldal alapján elsősorban nem a kiemelkedő műszaki tartalommal, hanem a fiatalos dizájnnal operál a kínai márka, de azért nem kell szégyenkezniük a specifikációk terén.

Ora Funky Cat

A Funky Cat First Edition változatának 48 kWh-s akkumulátora 310 kilométeres WLTP hatótávot tesz lehetővé, 171 lóerős villanymotorja 8,3 másodperc alatt gyorsítja százra és maximum 80 kilowattos DC töltésre képes ami 42 perces újratöltést jelent 15-ről 80 százalékra. A 4,2 méteres, jól felszerelt kisautó a szigetországban 15 millió forintnak megfelelő fontért kapható.

Wey Coffee 01

A vállalat a Wey prémium márkát is elhozza Európába, az első modell pedig a Coffee 01 nevű plug-in hibrid SUV lesz.

Wey Coffee 01

Az európai terjeszkedés Németországgal indul, de már tárgyalnak a megjelenésről több más Uniós tagállamban is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.