Főoldal » elektromosautó-töltés » A MOL készen áll a szerb benzinkutakon az elektromosautó-töltők telepítésére

A MOL készen áll a szerb benzinkutakon az elektromosautó-töltők telepítésére

Hamarosan kötelező lesz töltőt telepíteni a szerb parkolókban. A tervezett jogszabály a töltők számát is előírja majd – írja a nsuzivo.rs.

Az építésügyi törvény módosításáról szóló törvénytervezett elsőként vezeti be az elektromobilitás kifejezést és előírja a beruházók és építtetők számára a parkolókban és garázsokban a kötelező töltőtelepítést köz- és magánépületekben egyaránt. Meghatározzák az elektromosjármű-töltő, valamint a töltőhely kifejezéseket is.  A törvénytervezet a parkolóhelyek számától függően előírja a töltőhelyek minimális számát is

A MOL Szerbia üdvözölte a szerbiai elektromos töltőhálózat fejlesztésének jogi kereteinek meghatározását, valamint azt, hogy olyan stratégiai dokumentumokat várnak el, amelyek egyértelműen meghatározzák a célokat és irányvonalakat ezen a területen. Milenko Janković, a MOL Szerbia igazgatója elmondta, hogy a cég a piaci trendeket követve dolgozik az elektromosautó-töltők bevezetésén a töltőállomásokon. Amennyiben elfogadják a benzinkutak kötelező elektromosautó-töltő telepítésére vonatkozó jogszabályt, a MOL kész ésszerű időn belül reagálni arra a támasztott követelmények függvényében.

Janković azt is elmondta, hogy a MOL elkötelezett amellett, hogy a növekvő igényeknek megfelelően folytassa az elektromos járművek infrastruktúrájának fejlesztését, és biztosítsa a régióban az elektromos járművek töltőinfrastruktúráját az üzemanyagtöltő-állomásokon. A MOL Plugee szolgáltatás keretében céljuk, hogy az autósok akadálytalanul járhassák be a régiót függetlenül attól, hogy milyen energiát használnak járműveikhez.

Címlapkép: pexels.com – Mesut Ciçen

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.