Főoldal » elektromos autó » Lesifotó: ez lenne az új Model 3?

Lesifotó: ez lenne az új Model 3?

Futótűzként terjed az interneten egy kép, amelyik állítólag az ősszel érkező, frissített Model 3-at mutatja.

Ügyes Photoshop, vagy valódi szivárgás a fekete autó képe?

Családi vonások

A Model 3 a prototípus 2016-os premierje és a gyártás 2017-es kezdete óta sok változáson esett át, ám ezek 90 százaléka a felszín alatt, esetleg az utastérben történt. A Tesla jelenleg is dolgozik a Highland kódnevű első igazán nagy frissítésen, amely a várakozások szerint alapjaitól újítja majd meg az autót. A legvalószínűbb változás, hogy a típus megkapja a Model Y présöntvény vázszerkezetét és a strukturális akkupakkot is, ezzel jelentősen csökkentve a gyártási költségeket. Ám az is egyre valószínűbb, hogy most kivételesen hozzányúlnak az autó külsejéhez is – na azért amolyan Teslásan, szóval senki ne számítson teljesen más dizájnra, erre már korábban is utalt Franz von Holzhausen, a márka főtervezője.

Eddig csak egyes helyeken letakart prototípusokat láttunk lesifotókon, de ma reggelre a Redditen megjelent egy fotó, amely egy lepel alól félig kicsomagolt autót mutat, ami állítólag az új Model 3.

Forrás: u/ffiarpg, Reddit

Hogy csak egy ügyes Photoshop trükkről, egyedi átépítésről, vagy valódi lesifotóról van-e szó, azt persze nem tudjuk, de feltételezve, hogy a kép valós, a jelenlegi változattal összehasonlítva nézzük mega  főbb változásokat.

A fotó alapján egyelőre annyi látszik bizonyosan, hogy az új Model 3 több vonást is átvesz a Model S-től. Az autó első fényszórója már nem nyúlik fel a kerékív fölé, hanem teljes egészében az első lökhárítóba költözött, és az elem tetején húzódik a felső íve – pont, mint a testvérnél. Újdonság, hogy nem látszik ködlámpa az autó orrán, valószínűleg lekérdezték a flottát, senki nem használja, ezért megszüntették az első fényszórókba integrálták.

A legújabb Model S orra. Forrás: Bérczi Balázs

De maga az első lökhárító is változott, eltűnt a felfelé ívelő csapott orr, amit sokan halszájnak hívtak és nem szerettek, helyette egy egységes, alacsony széles ívet kapunk.

Bár a fekete fényezés nem barátja a finom dizájn megoldások csillogtatásának, személy szerint nem utálom a felfedezhető újításokat, de talán kevésbé karakteres, egyedi így az autó eleje.  A kommentekbe várjuk a véleményeket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.