Főoldal » események » Jön az e-Mobility Show: villanyautóktól F1-es szimulátoron át az otthonkorszerűsítési tanácsadásig – és vissza

Jön az e-Mobility Show: villanyautóktól F1-es szimulátoron át az otthonkorszerűsítési tanácsadásig – és vissza

Minden megnézhető, megtapogatható és kipróbálható, és szakértőket is meg lehet kérdezni bármiről, ami az e-mobilitással kapcsolatban szóba jöhet manapság – erről szól az e-Mobility Show Budapest 2023. A BOK csarnokba települő elektromobilitási kiállítás 2023. május 5. és 7. között fogadja az érdeklődőket, ahol elektromos járművek és az azokat kiszolgáló infrastruktúra működésébe kaphat egyedülállóan részletes és alapos bepillantásra lehetőséget a látogató.

Ennek a kiállításnak gyakorlatilag mindenki ideális vendége lesz” – mondta Birinyi Gábor, a rendezvény marketing vezetője. Szerinte aligha van ma bárki Magyarországon, akit ne érdekelne az e-mobilitás és ne lennének kérdései azzal kapcsolatban, amerre a világ közlekedése tart. „És erre az e-Mobility Shown meg is kapja a válaszokat!” – tette hozzá.

Az e-Mobility Show Budapest azonban azért is egyedülálló rendezvény Magyaroroszágon, mert a kiállított elektromos motorok és autók (a legújabb Mercedes-Benz, Audi, Volkswagen, Skoda, Cupra, Porsche, Tesla, KIA és CityCar modellek mellett a 2022-es év autója, a KIA EV6 is) mellett, robogók, rollerek, kerékpárok, segway-ek is nagy teret kapnak. Sőt: ez utóbbiakat, a városi közlekedés mikromobilitási megoldásait nem csak szemügyre venni lehet, hanem a csarnokban kialakított, 600 négyzetméteres tesztpályán ki is lehet majd próbálni!

A 35 kiállító között néhány különleges csapat is bemutatkozik: a BME Formula Racing Team Formula 1-es szimulátorral várja az érdeklődőket, a BME Solar Team pedig magyar egyetemi innovációkat mutat be. „Aki szeretne többet megtudni, a legújabb eszközöket, megoldásokat és fejlesztéseket szeretné látni – és akár kérdezni is akar az elektromobilitásról, annak itt a helye: a téma szakértői is, a legfrissebb újdonságok is elérhető közelségbe kerülnek a rendezvényen” – mondta Birinyi Gábor. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a kiállításon az ismeretterjesztésre és edukációra is: a Budapesti Műszaki Egyetem szakértői az elektromos autózással kapcsolatos kérdésekre is válaszolnak, a Magyar Mérnöki Kamara pedig energetikai tanácsadást is vállalt – akár otthonkorszerűsítéssel kapcsolatosan is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »