Főoldal » elektromosautó-töltés » Bárki jelentkezhet a Tesla villámtöltő hálózatába

Bárki jelentkezhet a Tesla villámtöltő hálózatába

A Tesla egyre több módon igyekszik megtalálni a megfelelő helyszíneket a töltőhálózata bővítéséhez – ezen a linken lehet például szavazni is az újabb töltőoszlopok városára. Most május végén azonban új program indult, amelynek keretében bárki jelentkezhet, aki szeretne otthont adni a következő villámtöltő állomásnak.

A lehetőség hazánkban is elérhető – itt lehet jelentkezni.

Fogadj örökbe egy Superchargert

A töltőhálózat bővítése során természetesen a vállalat figyelembe veszi, hogy kuncsaftjai autói merre szoktak járni az országban, és a cég úgy egyébként merre kíván terjeszkedni. Emellett nyilván megvizsgálják, hogy mekkora elektromos teljesítmény érhető el a környéken, és mennyi időbe illetve pénzbe kerül az elektromos hálózat esetleges bővítése. Tehát a jelentkezés nem jelent automatikus szerződéskötést is.

A vállalat a program weboldala szerint olyan helyszíneket keres, amelyek nyolc vagy több oszlopnak is tudnak helyet nyújtani, valamint kényelmes időtöltést biztosítanak ügyfeleinek, így a helyszínen boltok, éttermek, szolágáltatások érhetőek el, és van WC, valamint, ha lehet Wi-Fi is.

A cég azonban azt ígéri, ha valaki megfelel ezeknek a feltételeknek, és van kedve helyet biztosítania töltőknek, akkor csak nyerhet vele. A telepítés és az üzemeltetés összes nyűgjét ugyanis az autógyártó vállalja magára, és azt ígérik, gyorsan és rugalmasan járnak el a helyszín kialakítása során, hogy az építkezés a lehető legkevésbé zavarja a helyszín forgalmát, ügyfeleit. A töltő bekerül az autók navigációs rendszerébe, amely az utak tervezésével ingyen forgalmat generál a helyszínnek – írja a vállalat.

Jó tanács azoknak akik nem a mi linkünket követik: át kell váltani a vállalat magyar nyelvű oldalára, ugyanis, ha az amerikai lapon töltjük ki a mezőket, nem fogja felismerni a magyar címet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.