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
auto
2024. 03. 19. kedd

A zöld rendszám és az otthoni töltés: Praktikus útmutató az elszámoláshoz

egyéb
2023. 06. 01 - Támogató - 0

Az elektromos járművek (EV) előretörése átformálja a közlekedés jövőjét. A zéró károsanyag kibocsátás és az üzemanyag költségek csökkentése miatt egyre több ember választja az elektromos meghajtást. Azonban az EV tulajdonosok számára az egyik legfontosabb kérdés a töltés: hogyan, hol és mennyi ideig tart? Ebben a cikkben az otthoni töltés lehetőségeit vizsgáljuk meg.

Elektromos töltés monitorozható

Az elektromos autók esetében nem csak az áram mennyisége, hanem annak eredete is fontos. A Skyguard eCar Manager szolgáltatása lehetővé teszi a töltés monitorozását, figyelembe véve a töltött energia CO₂ tartalmát és az akkumulátor maximális kapacitását.

Ez a szolgáltatás kiemelten fontos lehet azoknak a cégeknek, amelyek elektromos flottára szeretnének váltani. Az így rögzített adatok alapján pontosan látható, mennyit takaríthatnak meg a hagyományos autók üzemeltetéséhez képest.

Otthoni töltés: könnyű, gazdaságos és zöld

Az elektromos autók otthoni töltése nem csak kényelmes, de költséghatékony is. A Skyguard eCar Manager szolgáltatásának köszönhetően a töltött áram mennyisége monitorozható és elszámolható, akár abban az esetben is, ha hordozható (vésztöltő) berendezéssel történik a töltés. Az otthoni töltés így a munkavállalók számára megtéríthető.

Parkolási bírságok elkerülése zöld rendszámú autóknál

Az eCar Manager szolgáltatás egy további előnyt is kínál a zöld rendszámmal rendelkező autók tulajdonosai számára: bírsággarancia a parkolási díjfizetéshez. Az elmúlt időszakban Magyarország tucatnyi vidéki városában megszüntették illetve szigorították a zöld rendszámú autók parkolási díjmentességét. Ezt a változást kezelve, az eCar Manager szolgáltatás automatikusan megvásárolja a parkolási jogosultságot, így az elektromos meghajtású járművek vezetőinek nem kell tartaniuk a parkolási bírságoktól.

Az energia menedzsment rendszer támogatása

Az irodaházak energia menedzsment rendszere a fali töltőkészülékek teljesítményét felügyeli. Az eCar Managernek köszönhetően a rendszer hozzáférhet a járművek akkumulátorainak aktuális töltöttségi szintjéhez, amit a Type2 csatlakozón keresztül jelenleg még nem lehet megállapítani. Így a töltési energia dinamikusan igazítható a járművek igényeihez, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez. Az eCar Manager segítségével a járművek mozgásának és szabad kapacitásának információi alapján a váltóáramú töltés is optimalizálható, és megtervezhető az éves energiafelhasználás.

Az elektromos autók szén-dioxid lábnyoma

A környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) tényezők egy vállalat fenntarthatósági teljesítményének mérőszámai. Fontos a vállalkozásoknak, mert hosszú távon növelhetik a vállalatok értékét, csökkenthetik a kockázatokat, és javíthatják a befektetői és fogyasztói megítélést.

Az elektromos autókba vételezett áram szén-dioxid tartalma kiváló lehetőséget ad az ESG (Environmental Social Governance) riportban történő megjelenítésre.

A Skyguard eCar Manager szolgáltatásával kimutatható, hogy mennyivel kisebb ökológiai lábnyommal jár az elektromos hajtású járművekkel történő közlekedés.

Összefoglalás

A Skyguard innovatív megoldásai segítenek a vállalatoknak, hogy figyelembe véve a sajátos igényeiket, saját elektromos autó flottát alakítsanak ki, és ezáltal költségkímélő stratégiát alkossanak. A dolgozók egyszerűen és kényelmesen tölthetik fel autóikat otthonukban is. Az elektromos autók nem csak költséghatékonyak, de környezetbarátak is, ezért ideális választásnak bizonyulnak a cégek számára, miközben lehetőséget adnak a zöld közlekedés előnyeinek kiaknázására.