Főoldal » események » 24 órás villanyautós verseny lesz Marosvásárhelyen

24 órás villanyautós verseny lesz Marosvásárhelyen

Szeptember 2-3-án 24 órás tartóssági versenyt rendeznek elektromos autóknak a Maros megyei Nagycsergeden (románul cerghid, Marosvásárhelytől 18 kilométerre), a Transilvania Motor Ring versenypályán, amely az Eco Grand Prix sorozat romániai futama lesz.

Fotó: ecoGP

Régi olvasóink talán emlékeznek még rá, hogy 2019-ben a Hungaroring adott otthont az ecoGP nemzetközi versenysorozat magyarországi futamának, melyet egy magyar csapat nyert, Aracsi Mihály vezetésével, de a Villanyautosok.hu csapata is szépen szerepelt, egy Renault Zoe-val sikerült megcsípni a harmadik helyet a sok Tesla között.

Hazánkban sajnos azóta nem rendeztek hasonló versenyt, de aki szeretne részt venni, még nevezhet a marosvásárhelyi futamra. A részvételhez gyári, nem átépített vagy módosított elektromos autó és legalább 3 fő szükséges, akik rendelkeznek jogosítvánnyal. A versenyen bukósisak viselése kötelező, amit szükség esetén a rendezőktől is lehet bérelni. A korábbi rekordernek a 24 órás versenyen 1205,33 kilométert (Tesla Roadster) sikerült megtenni, de 1145 és 1185 kilométer közötti eredményeket Tesla Model 3, Hyundai Kona, Kia Soul E és Renault Zoe típusokkal is sikerült elérni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.