Főoldal » elektromosautó-töltés » Parkolási díjat és egyéb korlátozásokat kénytelen bevezetni a TEA.

Parkolási díjat és egyéb korlátozásokat kénytelen bevezetni a TEA.

Parkolási díjat, az új felhasználóknál bankkártyás zárolást, valamint ingyenes töltő használati idejének korlátozását kénytelen bevezetni hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő elektromobilitás szolgáltatója, a Teapont.

Az elektromosautó-töltők számának növekedése sajnos évek óta elmarad az autóállomány bővülésétől, így a forgalmasabb helyszíneken már egymásnak adják a töltőfejet az autósok. Ilyen helyzetben különösen kellemetlen, ha egy autós a töltés befejezésekor „ottfelejti” autóját, így akinek töltésre lenne szüksége, nem tud hozzáférni a töltőoszlophoz az ott parkoló autó miatt. Szerencsére hagyományos autókkal egyre ritkábban parkolnak a töltőoszlop elé, egy villanyautósnak pedig végképp illene tudni, hogy mekkora kellemetlenséget okozhat másoknak a töltő blokkolásával.

Ezen az önző magatartáson próbál csiszolni a TEA. azzal, hogy két töltőoszlopán, Badacsonyban a Park utcában és a Kert utcában parkolási díjat vezet be. Ezeknél az AC töltőknél a töltés befejezése után 30 perces türelmi időt biztosítanak az autósoknak a távozásra, amennyiben ez alatt a kábelt nem választják le a töltőoszlopról, 5, illetve 7 forintos percdíjat kezdenek számlázni.

Biatorbágyon a Premier Outlet parkolójában a vásárlóknak szánt, ingyenes töltőoszlopokon egyre gyakoribb lett, hogy éjjel, a bevásárlóközpont zárását követően is „ott felejtettek” egy-egy autót a töltőn, ezért mostantól az üzletek zárásakor a folyamatban lévő töltések leállnak. Ezen kívül az ingyenes töltés maximum két óra időtartamra vehető igénybe és egy felhasználói fiókból naptári naponként csak egy töltés lesz indítható ezen a helyszínen.

Azoknak az új felhasználóknak, akik még nem használták a TEA. töltőket legalább 20.000 forint értékben, a töltés indításakor 5000 forintot zárolnak az applikációban megadott bankkártyájukon.  Természetesen a zárolásból fel nem használt összeget a töltés befejezését követően feloldják. Ezt a korlátozást szintén korábbi visszaélések miatt kénytelen a szolgáltató bevezetni, sajnos az ügyeskedő áramtolvajok miatt a jóhiszemű új ügyfeleknek is vállalniuk kell ezt a minimális kellemetlenséget.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.