Főoldal » események » Keszthelyi találkozóval zárták a nyarat a villanyautósok

Keszthelyi találkozóval zárták a nyarat a villanyautósok

Szombaton Keszthelyen találkoztak a villanyautósok és az elektromos járművek iránt érdeklődők, ahol Szabó András immár 6. alkalommal szervezte meg a villanyautósok baráti találkozóját.

Az esemény a Festetics Kastély parkjában kezdődött, ahol még elő-elő kellett venni az esernyőt, valószínűleg ez lehetett az oka, hogy a száznál is több előzetes regisztrálónál valamivel kevesebben érkeztek a 10 órai gyülekezőre.

A kastély megtekintése mellett olyan autó-újdonságokat is megcsodálhattak a résztvevők, mint a Nissan Ariya, a Jeep Avanger, az új Hyundai Kona és a Cenntro egy eddig ismeretlen kisautója. Szokás szerint hatalmas mennyiségben érkeztek Nissan Leafek, Hyundai Ioniqok, Teslák és Kia modellek is, ezen kívül MG4, Renault Megane e-tech és
Porsche Taycan megtekintésére is lehetőségük volt az eseményre kilátogatóknak.

Amikor kora délután a csapat rendőri felvezetéssel átvonult a Balaton partjára már az idő is kiderült. A parton kiállítók várták az érdeklődőket (TeaPont, Autó-Máté, Opel Kiss-Gerencsér, Spirit Autóház, AutóPont Kecskemét, Vetsey Kft, és a Kényelmes utazás) akik közül néhányan a kedvezőtlen időjárás miatt további meglepetésekkel is készültek, így például a TeaPont standján pattogatott kukorica és kávé várta a résztvevőket, a szervezői asztalnál pedig aprósütemény és kávé mellett a MixTea termékpalettáját is megkóstolhatták a vendégek.

A Balaton parton idén is fel lehetett ülni az óriáskerékre, ezzel a lehetőséggel többen éltek is, és csodálatos képeket, videókat készítettek a magasból.

Az eseményen jelen voltak a szabadkai Tesla Napok rendezvény fő szervezői is, akik már most megkezdték a jövő évi (2024.07.12-13. Szeged-Szabadka) eseményük népszerűsítését. A kedvező időjárás a rendezvény végéig kitartott, így egy kellemes őszi napot tölthettünk együtt.

Különösen jó érzés volt, hogy a szerb delegációval többen egy közös éttermi vacsorával és beszélgetéssel tudtuk zárni a napot.

A szervező, Szabó András, ezúton is köszönetet szeretne mondani mindenkinek, aki részt vett az eseményen és a keszthelyi találkozó jó hangulatát az időjárásnak sem sikerült befolyásolnia.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.