Főoldal » elektromosautó-töltés » Elektromos autó-töltőkkel ajándékozta meg Wolfsburgot a Volkswagen

Elektromos autó-töltőkkel ajándékozta meg Wolfsburgot a Volkswagen

Alapításának 80. évfordulója alkalmából 12 mozgatható elektromos autó-töltőállomást ajándékozott Wolfsburg városának a Volkswagen, mely egyben a kezdetét is jelzi a német gyártó azon tervének, miszerint a 124 000 fős németországi települést okos várossá, és egyben az elektromobilitás egyik központjává teszi. A töltők hálózatra csatlakoztatva, és attól függetlenül is működőképesek, ez utóbbi esetben 200 kWh-nyi energiával állnak a villanyautósok rendelkezésére, mely teljes egészében megújuló forrásból származik. A VW Components Division által kifejlesztett tizenkét töltőberendezés mindegyike négy autó töltésére képes egyszerre, és a város különböző pontjain lesznek elhelyezve, ám hordozható kialakításuk lehetővé teszi, hogy egy nagyobb esemény idejére egy adott területen koncentrálják a töltőket. A legelső állomások 2019 márciusának végén lépnek működésbe, és egy ideig díjmentesen használhatják őket a wolfsburgi lakosok. Az ajándék töltők ünnepélyes átadóján Dr. Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója, valamint Klaus Mohrs, a város polgármestere arról beszélt, hogy mennyire elengedhetetlen szerepet tölt be a település az autógyártó életében, hiszen itt található annak legnagyobb gyára, a Volkswagen Group főhadiszállása, és egyben a német autóipar fellegvára, ám a függés kölcsönös, hiszen a vállalat sikeréből a város lakossága is prosperál.

„A Volkswagen és Wolfsburg jövője a mobilitás intelligens formáinak fejlődésén múlik. Mint a vállalat főhadiszállásának helyszíne, Wolfsburg laboratóriumként szolgál a VW új termékeinek első éles tesztjei során. Az e-töltőállomások egy újabb fontos lépést reprezentálnak egy magas teljesítményű töltőhálózat létrehozásáért folyó munkában. Ez az, amire szükségünk van ahhoz, hogy bátorítsuk az embereket az elektromos autókra való váltásra. Az elektromobilitás javítja a levegő minőségét a városainkban és csendesebbé teszi azokat” – magyarázta a polgármester.

A mozgatható töltők azonban a város felvillanyozásának csak az első lépését jelentik, a Volkswagen egy hosszú távú beruházás keretében további 10 millió eurót költ a helyi töltőinfrastruktúra fejlesztésére, amely fix gyorstöltők telepítését is jelenti 2019-től kezdődően, beillesztve Wolfsburgot az európai töltőhálózat egyre csak bővülő rendszerébe. A Volkswagen és a város közös terveit az alábbi rövid videó foglalja össze:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.