Kiderült, miért a Tesla Truck Elon Musk kedvenc soron következő járműve

A Tesla mérnökei számos új izgalmas járművön dolgoznak jelenleg, melyek a következő években látnak napvilágot: kapunk egy teljesen villanymeghajtású kamiont, a Semit, egy olyan elektromos szuperautót az új Roadster személyében, mely minden hagyományos meghajtású sportautónál gyorsabb lesz, és érkezik a Model Y crossover is, melyről várhatóan jövő márciusban hullik le a lepel. Sőt, ha nem lenne elég változatos a vállalat termékkínálata, Elon Musk ismét bizonyította, hogy vevő az innovációra, és felvetette egy elektromos kerékpár elkészítésének lehetőségét is. A vezérigazgató azonban korábban azt nyilatkozta, hogy mind közül a Semi kistesójaként beharangozott Tesla Truck a kedvenc új járműprogramja, és most a Recode technológiai hírportálnak adott interjújában azt is elárulta, hogy miért.

A Tesla Truck első vázlatrajza, Forrás: Tesla

A kérdésre a választ a formatervezésben kell keresni, ugyanis a pickup egy kimagaslóan extravagáns, futurisztikus dizájnt fog magára ölteni. Elon a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner) című filmben uralkodó cyberpunk stílushoz hasonlította platós kocsi által képviselt irányvonalat, ám hogy pontosan mire gondolt a Tesla-vezér ez alatt, azt nem tudni biztosan, tekintve, hogy a Harrison Ford főszereplésével forgatott amerikai kasszasiker(ek)ben főleg repülő autókat láthatunk.

„Nos, részletekről nem beszélhetek, de ez egy kimondottan futurisztikus cyberpunk, Blade Runner stílusú pickup lesz. Lenyűgöző, bámulatos, szívdermesztő lesz. Megállítja a szívemet” – áradozott a vezérigazgató az autóról.

Jelenet a Szárnyas Fejvadász 2049 című filmből

Elon azt is elmondta, hogy a dizájn annyira kirívó lesz, hogy emiatt biztosan sok ember inkább nem fogja megvásárolni az autót, de ez nem fogja megállítani. Ezzel együtt viszont tisztában van vele, hogy a pickup szegmens borzasztóan fontos az Egyesült Államokban, ezért ha a fogyasztóknak nagyon nem tetszik a látvány, a Tesla készíteni fog egy sokkal hétköznapibb platós autót is.

„Egy egy olyan dolog, amit már régóta meg akarok csinálni. Ha csak kevés embernek fog tetszeni a jármű, akkor azt hiszem, készítünk egy hagyományosabb autót a jövőben. De ez az a dolog, ami miatt a leginkább be vagyok sózva” – fogalmazott Elon Musk.

Az továbbra sem derült ki, hogy mikor kerül a kamerák elé, majd pedig a gyártósorra a Tesla Pickup Truck, de vélhetően valamikor 2020 környékén, a Model Y után várható az érkezése.

EZT OLVASTAD MÁR?  Audi e-tron GT: ezt nagyon eltalálták a németek

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.