Ha a Powerpack már nem elég, készülnek a Tesla Megapack akkumulátorai

Érdekes információk láttak napvilágot a Tesla energetikai részlegének háza tájáról: egy, a vállalathoz gyakornoki pozícióra jelentkező illető Reddit-en tett közzé egy posztot, amiben az új Megapack berendezés tesztelését emlegeti. A Powerpack már mindenki számára ismerős, hiszen ez az az ipari energiatároló egység, amivel a Tesla berobbant Ausztráliába, bizonyítva az egész világ számára, hogy a megújuló energiaforrásokból származó elektromosság tárolása egy járható út a fosszilis üzemanyagot égető erőművektől való szabadulás felé. A Megapack elnevezést ellenben korábban még nem hallhattuk, így az Electrek utánajárt, hogy találkozhatunk-e más internetes felületeken is e rejtélyes terméknévvel. Mint kiderült, az autógyártó más alkalmazottai is írtak arról, hogy a Megapack energiamodulon dolgoznak a nevadai Gigafactory 1-ben, és erről szóló információt dobott ki a Tesla volt technológiai programmenedzserének Lindedin profilja is.

Úgy tűnik tehát, hogy egy bizonyos Megapack akkumulátor már készülőben van a gigagyárban, arról viszont csupán találgathatunk, hogy pontosan mire is kellene számítanunk ezzel kapcsolatban. Fennáll például annak a lehetősége, hogy öt darab 210 kWh-s Powerpack berendezés és egy inverter összecsomagolásáról van szó, egy közel 1 MWh kapacitású akkumulátort eredményezve, ami jócskán megkönnyítené az energiatároló egységek szállítását és lerakását. Mivel Elon Musk már a masszív gigawattórás léptékű akkumulátor-rendszerek felállítására készül, a megnövelt kapacitású energiatároló egység igencsak logikus lépés lenne. Az is előfordulhat, hogy a Megapack valamilyen kapcsolatban áll a Tesla Semi villanykamionhoz tervezett Megacharger hálózattal. Talán éppen ezek a masinák fogják az elektromosságot biztosítani a zéró emissziós teherautóknak, miközben a villamosenergia-hálózat stabilitására ügyelnek. Bízzunk benne, hogy hamarosan kiderül, mi fán terem a Megapack, és milyen hihetetlen tervek vannak még Elon Musk tarsolyában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.