Főoldal » elektromos autó » November végén mutatkozik be az új Kia Soul EV

November végén mutatkozik be az új Kia Soul EV

A november 30-tól december 9-ig tartó Los Angeles Auto Show-n hullik le a lepel a tisztán elektromos Kia Soul harmadik generációjáról – jelentette be a dél-koreai gyártó. A kompakt crossoverről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Európába ezúttal kizárólag villanymeghajtással érkezik, valamikor 2019-ben, miután az Egyesült Államokban kigurultak a legelső benzines és elektromos darabok. A híresztelések szerint a Soul EV ugyanazt a hajtásláncot kapja, mint az e-Niro, ám csak a kisebbik, 39 kWh-s aksival lesz megvásárolható. A Kia által közzétett teaser fénykép, és a teszteléseken készült kémfotók alapján az is sejthető, hogy megmarad a jellegzetes szögletes formatervezés, az Autocar információi szerint azonban az utastér gyökeres átalakuláson esik át. Nagyobb szerepet kapnak az új technológiák, amivel a fiatalabb vásárlói bázist célozzák meg, valamint a vezetéstámogató-rendszer, és a mesterséges intelligencia is fejlődni fog. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor tágasabb beltérre, és számos standardként járó újdonságra is számíthatunk. A részletekig már csak két hetet kell várnunk.

Forrás: Kia
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.