Elon Musk: 4000 autó várja, hogy elinduljon Európába

Jó tudni, hogy Elon Musknak mostanában ugyanaz a hobbija mint nekünk – kikötőkről és teherhajókról nézeget képeket az interneten. Jó mondjuk neki egy picivel több pénze van a buliban…

Jön az utánpótlás

Már olyan sokszor írtunk a Tesla tengeren túli (értsd európai és kínai) Model 3 szállítmányairól, hogy a zeebruggei és sanghaji kikötő személyzete is a Villanyautósokat olvasgatva dönti el be kell-e aznap menni melóba. Szóval én nem csodálkoznék, ha a kedves olvasó már picit unná a dolgot. Most mégis kivételt teszünk és újra leközlünk egy képet, mivel egyrészt ez egy tényleg lenyűgöző drón fotó, másrészt maga Elon Musk lepett meg minket vele ma reggelre.

A fenti képen, a felfestés alapján, valószínűleg a Glovis Star lehet amelyet éppen most pakolnak be a Tesla szokásos 80-as számú San Franciscó-i dokkjában. Egy ilyen hajó akár 6500 autót is tud egyszerre szállítani, így a 4000 darab magas de nem hihetetlen szám. A 21-24 napos út miatt egyébként a Star lehet az egyik utolsó teherszállító amelyik ebben a negyedévben Európába érkezik.

A fogadóállomáson Zeebruggeban egyébként időközben annyi változás történt, hogy a Tesla felbontotta az autók előkészítéséről szóló szerződést az ICO-val. A szállítmányok fogadását és „kipakolását” továbbra is a logisztikai nagyvállalat végzi, de elküldték azt a mintegy 100 alkalmi munkást akik átnézték és útra bocsátották az autókat a Tesla szalonokba. Ez a vizsgálat pár napja már a Tesla boltjaiban dolgozó alkalmazottak feladata, hogy minél gyorsabban pörögjön ki az árukészlet a kikötőből.

Jelenleg 13 hajót követnek a Teslások ebben a táblázatban. 4 már kikötött. Forrás: Tesla Carriers on Google

És, hogy Musk komolyan gondolta-e azt nem tudjuk, mindenesetre egy Twitter kommentre adott válaszában azt mondta, hogy már nem kell sokat várni, hogy az autók magukat pakolják ki-be ezekbe a hajókba. Mondjuk azok alapján amit az önvezetésről mondott a minap, nem tűnik annyira vad ötletnek. Az biztos, hogy hatékony lenne.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.