Már kölcsönözni is lehet a Tesla Model 3-at Európában

Négy darab Tesla Model 3-assal bővítette flottáját a NextMove, amelyhez további kilencvenhat kicsi Tesla fog csatlakozni 2019 folyamán, ezzel elérhetővé téve a villanyautót azok számára is, akik nem adták le rendelésüket a kaliforniai gyártó honlapján. Németország első számú elektromosautó-kölcsönzéssel foglalkozó vállalata így az elsők közé tartozik, ahova eljutott a két héttel ezelőtt Belgiumban partra szállt első csapatnyi Model 3 valamelyike, és egyben a Tesla legnagyobb vásárlójává is vált a 100 darabos megrendeléssel.

Forrás: NextMove

A NextMove jelenleg tíz német városban tevékenykedik összesen 350 kölcsönözhető autóval – a legelső Model 3-asokkal a berlini flotta büszkélkedhet, később viszont valamennyi helyszínen megjelenik a tömegek által várt újdonság. A választható modellek között valamennyi már forgalomban lévő elektromos autót megtalálunk, legyen szó régóta gyártottról, vagy teljesen újról. A flotta nemrég bővült a Jaguar I-PACE-szel, a Hyundai Konával, és a Kia e-Niroval, de hamarosan az Audi e-tron és a Mercedes-Benz eVito is felsorakozik a kínálatba.

Forrás: NextMove

Az autókölcsönző cég vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatos növekedés tapasztalható az emberek érdeklődésében a villanyautók iránt, az Európa felé tartó Model 3-asok cunamija pedig még többeket fog nyitottá tenni a kibocsátásmentes technológia iránt. A Tesla egyik európai igazgatója szerint az autóbérlés egy kiváló lehetőség azok számára, akik egyelőre tartanak a vásárlástól, de szeretnék megtapasztalni az autó előnyeit. Elvégre éppen így lépett rá számos érdeklődő az első saját Teslájához vezető útra az elmúlt években. A NextMove autói hosszabb-rövidebb időre is kölcsönözhetők, és tesztvezetéseket is lehet kérni, de a vállalat szerint azoknál, akik huzamosabb ideig rendszeresen egy adott járművet bérelnek, igencsak magas az esély, hogy végül meg is vásárolják a villanyautót.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.