Újabb töltőt avatott a MOL a Golgota téren

A VIII. kerületben bővült a MOL elektromos autó töltőszolgáltatása a Plugee. A Golgota téri benzinkúton két töltőnek alakítottak ki helyet az épület mellett, így a cég többi helyszínétől eltérően az autósokat itt nem védi tető. A két töltőoszlop közül egyelőre csak egyet telepítettek, de amint igény lesz rá, a rendszert bontás nélkül tudják bővíteni. A felfestések szép újak, és harsány kék színnel figyelmeztetik a töltőcsatlakozóval nem ellátott járművek tulajdonosait, hogy ezeken a helyeken semmi keresnivalójuk. Érdekes, hogy az egyik helyen a villanyautó piktogram mellé felkerült a mozgáskorlátozottak számára fenntartott várakozóhely jelölése is, nem tudni, hogy az ide parkolónak mindkét feltételnek egyszerre meg kell-e felelni vagy elég csak az egyiknek.

A DBT gyártmányú háromféle szabványt támogató oszlop 50 kW teljesítmény leadására képes CHAdeMO és CCS oldalon (DC) egyaránt és 22 kW nyerhető ki belőle a Type2 csatlakozón  (AC) keresztül. Sajnos egy időben nem lehet aktív mindkét egyenáramú fej, mert a töltőben csak egy darab 50 kW-os tápegység található. Az AC oldal más Plugee töltőkkel ellentétben nem rendelkezik saját kábellel, így azt az autósoknak hozniuk kell magukkal, ha ilyen módon kívánnak áramot vételezni. Az árazás továbbra is megkezdett töltésenként értendő, és ez mindaddig így is marad, amíg a vállalat informatikai csapata el nem készíti azt a háttérrendszert, melynek segítségével mérhető a betöltött energia mennyisége, a töltési idő, és mindez a töltést végző felhasználóhoz is köthető, hogy pontosan annyit fizessünk, amennyit használtuk a szolgáltatást.

Az új helyszínnel együtt a MOL már a főváros 9 pontján kínál töltési szolgáltatás többnyire egy-egy 50 kW-os villámtöltővel. Ez alól egyelőre az Istenhegyi úton lévő kút a kivétel, ahol 2 ilyen oszlop is található, illetve a Nagyszőlős utcai állomás, ahova egy 2×75 kW-os DC töltő került. Ez a hálózat a MOL saját telepítése, így a NEXT-E-től teljesen független.

További híreinket a MOL töltőállomásainak alakulásáról itt találhatjátok!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!