A világ akkumulátor termelésének negyede Teslákba kerül

Számos eladási statisztikát olvasunk, általában örömmel, a növekvő villanyautó arányokat látva. Az Adamas Intelligence aktuális közleménye a havonta megjelenő EV akkumulátor kapacitás jelentésükről érdekes irányból közelíti a villanyautó eladásokat. A cég többek között arról is készít rendszeres havi jelentést, hogy melyik gyártó melyik modelljébe mekkora akkumulátor kapacitás épült be.

A jelentésük szerint 2019 májusban a világ villanyautó akkumulátor kapacitásának 16%-át Tesla Model 3 autókba építették be. Ha ehhez hozzáadjuk a Tesla Model S és Model X számait, akkor kiderül, hogy a teljes kapacitás közel negyede, összesen 22%-a került Tesla modellekbe.

Nissan LEAF akkumulátorának felépítése

A listán második helyezett BYD Yuan 4% részesedéssel, ötödik pedig a Nissan Leaf, 3%-kal, ami különösen fontos információ annak fényében, hogy a közelmúltban számos hírt olvashattunk a Nissan Leaf eladások csökkenéséről.

A Tesla növekedését jól jellemzi, hogy 2018 első öt hónapjában csupán egy olyan hónap volt, amikor elérték az 1 GWh beépített kapacitást, idén viszont összesen 7 GWh akkumulátor kapacitást épített az autókba januártól májusig a Tesla. Ha a Tesla tartani tudja a termelési terveket, 2019 év végére összesen több mint 20 GWh kapacitás kerülhet a Tesla autóiba.

EZT OLVASTAD MÁR?  UBS: „Az Audi e-tron a bizonyíték, hogy a Tesla messze a németek előtt jár”

Autok:

Elektromos autót használsz?