Az MVM Csoport tagja lett az NKM Nemzeti Közművek

Komoly energetikai átszervezésbe kezdett az ősz beköszöntével a magyar állam. Ahogy azt pénteken a Portfolio.hu megírta, az MVM Zrt. 100%-os tulajdonába került az NKM Nemzeti Közművek Zrt.Az NKM Csoport teljes beolvadásával egy olyan energetikai holding jött létre, amely a teljes energetikai értékláncot lefedi szolgáltatásaival.” – írja a gazdasági lap. Az átszervezés tényénél több azonban nem derült ki az ügyletről, ezért a kérdéseinkkel megkerestük mind az NKM Nemzeti Közművek Zrt., mind pedig az MVM Zrt. sajtóosztályát, de azokra egyik helyen sem kívántak válaszolni, ám a Portfolio.hu-n megjelenteket egyik cég sem cáfolta.

A villanyautósok szempontjából ez azért is lényeges, mert mindkét cégcsoport rendelkezik saját e-mobilitás leányvállalattal. Míg az MVM Partner az utóbbi években főleg vállalatoknak értékesített, többnyire AC, célállomás töltőket, addig az NKM Mobilitás Kft. Mobiliti néven nyilvános szolgáltatást épített. De az MVM Partner is telepített több helyen is DC töltőt, többek között az ő munkájuk eredményeként lett két éve átjárható az M5-ös autópálya Szeged és Budapest között. A meg nem erősített hírek szerint a cég még közel 20 db, eddig ki nem helyezett villámtöltővel rendelkezik, így a hálózat bővülésére a következő hónapokban is lehet számítani. Hogy az NKM bekebelezése erre az üzletágra milyen hatással lesz, azt még nem lehet tudni. Mivel a fizetős MVM töltők indítása csak a helyi személyzet segítségével, meglehetősen időrabló módon lehetséges, felhasználói szemmel az lenne az ideális, ha a jövőben az MVM által üzemeltetett töltők is a Mobiliti rendeszerében lévő regisztrációval lennének indíthatók.

Az MVM Csoport e-mobilitással foglalkozó leányvállalatának, az MVM Partnernek az egyik kecskeméti szállodánál lévő villámtöltője.

De valószínűleg nem ez lesz az egyetlen változás a hazai töltőhálózatban az ősz során. A Villanyautósok legutóbbi találkozóján Ugron Gáspár, az e-Mobi Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az e-Mobi töltői ősszel a Mobiliti szolgáltatása alá kerülnek át, ő pedig az MVM Csoport egyik töltőgyártással foglalkozó leányvállalatának élén folytatja a munkáját. Ebből, és az MVM Csoportba kerülő NKM Nemzeti Közművek alapján arra lehet következtetni, hogy hamarosan az e-Mobi is (vagy legalábbis az általa kiépített töltőhálózat) az MVM Csoport tagjává válik, így az általuk felállított 320+ töltőt is a Mobiliti csapata és infrastruktúrája üzemeltetheti majd a jövőben. Vajon lehetőséget biztosít majd ez a változás arra is, hogy az e-Mobi közlekedés szempontjából jó helyen lévő AC töltői helyére a mielőbbi továbbjutást támogató DC töltők kerüljenek?

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?