Lesifotón a Tesla kihívója? – Lehet spéci Model S megy a Nürburgringre

Mint megírtuk, Elon Musk a Nürburgringre küld egy Model S-t a héten, mégpedig feltehetően azért, hogy utánaeredjen a Porsche Taycan 7:40-es körrekordjának. A lépés már csak azért is meglepő, mert a cég sajtósai szerint a Tesla nem kizárólag nekik lefoglalt, üres pályán megy majd, hanem az autógyártóknak fenntartott sávban, amikor mindenki más is tesztel.

Amúgy is elég nagy bátorság az ellenfél hazai pályáján minden különösebb előkészület nélkül csatába menni, hiszen, köztudott, hogy a Porsche ezen az aszfaltcsíkon fejleszti az autóit – ennél nagyobb előnyt nem is kaphatna. Ráadásul a Taycan egy kifejezetten versenypályára tervezett izomgép, míg a Model S egy családi szedán.

Ha csak… ha csak nem készül valami turpisságra a kaliforniai cég. Keringtek olyan pletykák a neten, hogy esetleg egy 3 motoros, következő generációs Preformance S megy a pályára, de mivel semmi kredibilis forrást nem találtunk, nem osztottuk meg az infót. Még most is lehet, hogy csak a rajongói fantázia szüleménye, de egy a Twitteren terjedő fotó most érdekes kontextusba helyezi ezt. A német autópályán ugyanis lekaptak egy trélert, amelyik elvileg a Nürburgring irányába tart és egy kaliforniai rendszámú kék Model S-t cipel magával és nem a standard gyári kerekek vannak rajta, hanem a Michelin Sport Pilot Cup 2 R verseny gumijait viseli. Ezeket a gumikat a francia cég a weboldalán szerényen csak úgy hívja, hogy a köridő-zúzó. Szóval vagy egy unatkozó amerikai milliomos cipelteti a kocsiját a német autópályán, vagy…

EZT OLVASTAD MÁR?  A következő 5-ös BMW-nek elektromos változata is lesz?

Elektromos autót használsz?