A Hyundai is beszáll az Ionity töltőhálózat fejlesztésébe

A Hyundai is felismerte, hogy az elektromos autók nagy példányszámú értékesítésének fontos alapfeltétele a megfelelő töltőhálózat, ezért már korábban bejelentette, hogy Dél-Koreában töltőhálózat fejlesztésbe kezdenek. Azonban számunkra az Ionity friss sajtóközleménye lényegesen fontosabb hír, ugyanis ma azt közölték, hogy a Hyundai csoport is bekapcsolódik az európai Ionity hálózat fejlesztésébe. Az Ionity hálózata jelenleg 140 töltőállomásból áll 14 európai országban, további 50 állomás pedig jelenleg építés alatt áll.

Gyorsan bővül az Ionity töltőhálózata Európában

Az Ionity töltőhálózat fejlesztését a BMW Csoport, a Ford Motor Company, a Daimler AG és a Volkswagen Group, valamint a Porsche AG kezdte, hozzájuk csatlakozik most a két dél-koreai gyártó, a Hyundai és a Kia. A közös töltőfejlesztés a vásárlók számára nem csak a töltőhálózat gyorsabb bővülése miatt jó hír, hanem kényelmesebb is lehet a töltőhálózat. A CCS protokoll alkalmas arra, hogy alvázszám alapján azonosítsa a csatlakoztatott járművet, így hosszabb távon reménykedhetünk abban, hogy a töltő csatlakoztatásakor automatikus indul majd a töltés, nem kell rádiófrekvenciás kártyát vagy akár bankkártyát használni a szolgáltatás indításához.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.