A Daimler elektromos autói Frankfurtban

A Mercedes-Benz standján szinte minden az elektromosítás körül forog, a sajtóbemutató is néhány jól csengő bejelentéssel és ígérettel kezdődött: az elektromobilitás az év kulcsszava, 2022-ig karbonsemleges lesz a gyártás Európában, 2030-ig az összes gyártott autó legalább fele elektromos lesz, 2039-re pedig valamennyi új személyautó karbonsemlegesen készül majd, ami azt jelenti, hogy az elektromos autók akkumulátora sem jár majd CO2-kibocsátással, vagy legalábbis ellensúlyozva lesz az.

A stand egyik oldalán két plug-in hibrid hajtásrendszer van kiállítva, az egyik a kisebb autókba (A- és B-osztály) a másik pedig a crossoverekbe és sportterepjárókba (mint például a GLE) kerül. Ez a nagyobbik a NEDC szerint akár 106 kilométer megtételére is alkalmas a 31,2 kWh-s aksinak köszönhetően.

 

Mindegyik hibrid esetében CCS csatlakozó is helyet kapott az autón, mivel mindkét rendszer képes DC töltést fogadni. Érdekes módon a kiállított demódarabon csak kétfázisú töltés jelét láttuk, mivel a harmadik fázis tüskéje hiányzott, míg az autókon már teljes volt a CCS csatlakozó – az ott álló mérnök megerősítette, hogy három fázisról tudnak tölteni. Arról viszont nem kaptunk megbízható információt, hogy melyik jármű pontosan mekkora teljesítménnyel tölthető.

EZT OLVASTAD MÁR?  Az Amazon is megkezdte flottájának elektromosítását

A két kiállított kisebb méretű hibrid a B 250 e és az A 250 e Saloon, ez utóbbiban a belsőégésű motor és a villanymotor együttesen egy 160 kW (218 lóerős) teljesítményű rendszert alkot. A NEDC szerinti hatótáv 75 kilométer.

 

A terepjáró kialakítású hibridek közül jelen van a GLE 350 de 4MATIC, mely a fentebb említett 106 kilométeres hatótávot biztosító rendszert kapta, valamint a GLC 300 e 4MATIC, melynek teljesítménye ugyan egy kicsivel nagyobb, mint a GLE-é, tisztán elektromos hatótávja csupán 46 km (NEDC), ami a valóságban inkább 35-40 km. A GLC 300 e egyébként az egyetlen kiállított elektromos Mercedes-Benz, mely nem tud egyenáramról tölteni.

A Mercedes-Benz nem csak konnektoros hibridekben gondolkodik, hanem tisztán elektromos járművek is helyet kaptak a standon. Látható például az összkerék-meghajtású EQC, valamint a nemrég bemutatott EQV kisbusz EQV 300 néven. Ez a jármű rendkívüli tágasságával és kényelmével ugyanazt a prémium érzetet nyújtja, mint az összes többi Mercedes. Érdekesség, hogy ennek a töltőcsatlakozója a bal első sárvédőbe van beépítve, természetesen szintén CCS formátumban.

Az EQV teljesítménye 150 kW, a 90 kWh-s akkukapacitással pedig 405 kilométer megtételére képes, azt viszont nem jelezték, hogy ez NEDC, vagy WLTP szerint értendő. Mivel azonban mindenhol máshol a NEDC-et használja a Merci, így gyanítható, hogy ez esetben sincs másképp.

EZT OLVASTAD MÁR?  A kínaiaknak nem kell a használt villanyautó, csak ha Tesla

Az EQC a tábla szerint az 1886-os különleges kiadás, ami 80 kWh-s aksijával 471 kilométeres hatótávra képes NEDC szerint, tehát a valóságban inkább 350-400 kilométerre lehet számítani. Teljesítménye 300 kW.

 

 

 

Természetes a Daimlerhez tartozó Smartok legújabb generációi is bemutatkoztak Frankfurtban, melyek immáron kizárólag tisztán elektromos meghajtással vásárolhatók meg.           

Az épület előtt egy üzemanyagcellás GLC-t is megnézhetnek a látogatók.

Elektromos autót használsz?