Új töltőoszlopot mutatott be az IONITY

Az IONITY a Hyundai Csoporttal való együttműködés bejelentésén túl egy új, saját fejlesztésű töltőoszlopot is bemutatott, ami minden eddiginél egyszerűbb kezelőfelülettel rendelkezik. Van ugyan rajta egy kijelző, de elfogadja az RFID-kártyás azonosítást, az applikációs indítást, illetve az autó is tudja majd azonosítani saját magát, amikor ezt lehetővé teszik az autógyártók.

A 2,6 méter magas oszlop tetején lévő fény megvilágítja a töltő környezetét, így könnyebbé téve ezen oszlopok megtalálását az éjszaka közlekedő villanyautósok számára. A kábel nem fekszik a földön, nem lóg, hanem egy visszahúzó mechanikával van rögzítve, így szép rendezetten lóg az oszlop mellett. A töltőoszlop természetesen nem tartalmazza az AC/DC konvertert, az külön van elhelyezve. Az oszlopot magát, és az elektronikát a Tritium gyártja az IONITY-nek, de az ABB is egy hasonló külsejű berendezéssel fogja ellátni a töltőhálózatot.

A Hyundai csatlakozása nem jelenti automatikusan azt, hogy ettől nagyobb, vagy sűrűbb lesz a hálózat, mindössze két újabb márkától (Hyundai, Kia) kap támogatást a BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, és a Volkswagen konszern által támogatott európai villámtöltő-hálózat.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.