40 percig önállóan vezet a Tesla Autopilot

A Tesla V10 szoftverfrissítését az elsők között megkapott egyik tulajdonos videóra vette mire képes ma a Tesla Autopilot. A munkahelyére vezető 40 perces út során az autó a járművezető beavatkozása nélkül 3 autópályát is érintve, a sávváltásokat, autópályára fel- és lehajtásokat is önállóan végezte.

Az autó vezetője a teljes út során egyszer sem érintette meg a fék és gázpedált vagy az irányjelző kapcsolót, az autó minden feladatot önállóan végzett el. Egyetlen beavatkozásra volt szükség, az egyik autópályán egy pillanatra ki kellett kapcsolni a Navigate on Autopilot funkciót, hogy az autó tudja tartani a sávot.

Az alábbi videón végignézhető a teljes folyamat.

Az autó tulajdonosa egy súlyt erősített a kormányra annak elkerüléséhez, hogy az autó folyamatosan a kormány megfogására figyelmeztessen. Természetesen biztonsági okokból ezt sem a Tesla sem mi nem javasoljuk az olvasóknak. Természetesen amíg a gyártó biztonsági és jogi okokból egyaránt megköveteli a rendszer folyamatos felügyeletét, addig nem beszélhetünk teljes önvezetési képességről, de a fejlődés mindenképp lenyűgöző és ezt jól bemutatta a lelkes Tesla tulajdonos videója.

EZT OLVASTAD MÁR?  Folytatódik a Tesla Semi aktív közúti tesztelése

Elektromos autót használsz?