Főoldal » elektromos autó » 19 másodpercet vert a Model S a Taycanra?

19 másodpercet vert a Model S a Taycanra?

Hogy mekkora figyelem övezi a Tesla és a Porsche nürburgringi versengését azt mi sem mutatja jobban, minthogy még az is parázs vitát váltott ki olvasóink között amikor egy egyszerű tényt közöltünk le: a versenypálya nem tartja nyilván hivatalos körrekordként a Taycan 7:42-es idejét.

Ha már ez is komment háborúhoz vezetett, akkor bele sem merünk gondolni, mi lesz ebből az írásból. Pedig, ez most még csak nem is a mi fülesünk, hanem a német Auto Motor & Sport hozta le ma, hogy a pályára küldött megfigyelőjük 7:23-at mért a Tesla hétfői tesztelése alatt.

Forrás: Auto Motor & Sport / Stefan Baldauf
P100D+” -ilyen típusjelzést eddig még nem láttunk. Forrás: Auto Motor & Sport / Stefan Baldauf

Csak, hogy megelőzzük a botrányt, igen, ez szintén nem hivatalos idő, ráadásul csak tesztelés alatt volt, ráadásul a német lap embere simán stopperrel mérte – bár azért közel 20 másodpercnyi pontatlanság nem nagyon valószínű még kézi mérésnél sem. A kör alatt egyébként az idő felhős, a pálya 18 fokos volt, ami azért az ideálisnál picit hűvösebb.

A lap egyébként azt is tudni véli, hogy 3 igazán tapasztalt pilóta vesz részt a teszteken. A fenti időt Thomas Mutsch a nürburgringi VLN versenysorozat veteránja produkálta, de rajta kívül ott van még az az Andreas Simonsen, aki szintén a VLN-ben versenyez egy Porsche 911 GT3 Cuppal a Huber csapat színeiben, illetve Carl Rydquist svéd pilóta is.

Az első tényleges időmérésre holnap kerülhet sor – aztán hogy az egy auditált pályaidő, vagy csak privát gyári rekordkísérlet lesz-e majd kiderül.

Forrás: Auto Motor & Sport / Stefan Baldauf
Forrás: Auto Motor & Sport / Stefan Baldauf
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.