Nürburgring: csomagol a Tesla, de októberben visszatérnek

Úgy tűnik pár hétig még várnunk kell a hivatalos rekorddöntési kísérletre, a Tesla ugyanis tegnap elhagyta a német pályát.

A cég Twitter üzenetben tudatta, hogy az adataik alapján 7:20-as időre lenne jelenleg esélyük, de úgy érzik, ha kicsit reszelnek még a kocsin, akkor a 7:05 is beleférhet. Mint ismeretes, független megfigyelők 7:23-as időt mértek a Model S Plaid prototípusának, de hivatalos rekorddöntés eddig még nem volt. Az ígéret szerint jövő hónapban visszatérnek.

A Tesla egyébként idő közben 2 Supercharger oszlopot is telepített a pálya területén, ami segíti őket a folyamatos tesztelésben. A Zöld Pokol néven is emlegetett pálya kemény dió minden gyárnak, a Porsche is itt tesztelte és finomítgatta a Taycant míg nem augusztus végén egy előszériás példány megfutotta a 7:42-es köridőt. Úgy néz ki ez a kakasviadal egy darabig még eltart.

Addig is a két cég rajongói elszórakoztatnak minket. Az internetes fórumokon népszerű elmélet jelenleg, hogy a Porsche csak altat és igazából az a 7:42 nem is a legerősebb verzióval volt, csak arra vártak, hogy a Tesla lépjen, majd jól visszacsapjanak. Hogy mennyire reális az, hogy 3 év fejlesztés és több száz órányi nürburgringi tesztelés után (ez a cég hazai tesztpályája), 2 héttel az autó premierje előtt csak egy laza kört futnak majd azzal telekürtölik a sajtót és ez mind egy szövevényes terv része – nos ezt mindenki döntse el maga. Természetesen az várható, hogy a német cég is tovább reszeli az autót és megpróbál egy még jobb időt menni.

Volt egy olyan elmélet is, hogy a Tesla nem ment teljes kört, ezért sikerült a 7:23, de ezt még a vállalattal mindig ellenséges és gúnyoldó Jalponik újságírója is cáfolja

Amíg várunk a folytatásra, hagyott egy kis elemezni valót a Tesla: közzétettek 2 diagramot, amin az látszik a pálya mely szakaszán milyen teljesítményt nyújtott a tesztelt Model S. Van egy olyan érzésem, hogy a következő napokban exponenciálisan meg fog nőni a különböző fórumokon a “szakértők” száma – várjuk az elemzéseket, tippeket.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.