HALLASSUK A HANGUNK!

Írd alá Te is a GEVA (Global EV Alliance) nyilatkozatát!

Villanyóra #31 – 8 millió ok, hogy kamutaxis legyek

A taxisokat a társadalom szélesebb körében divat utálni, de amikor elromlik az autónk, vagy egy borozós vacsora után haza kell jutni, akkor mindenki nagyon szereti, ha a taxis gyorsan odaér a címre. Mi villanyautósok még jobban szeretjük, ha elektromos autóval jönnek értünk. Természetesen a taxisok között is egyre többen ismerik fel, hogy a sokat futó autóknál a magasabb vételárat bőven kompenzálja az alacsonyabb üzemeltetési költség, így már legalább 4 éve Budapesten is több tucat villanytaxi rója az utakat. A Villanyautósok Közössége talán Zerkovitz Tamást ismeri közülük a legjobban, hiszen rendszeres résztvevője a közösségi találkozóknak, és folyamatosan aktív a Facebook csoporban is.

Már régóta szerettük volna meghívni Tamást, de mindig közbejött valami. Most a taxik elektromosítását kiemelten ösztönző új támogatási rendszer miatt különösen aktuálissá vált, hogy beszélgessünk vele egyet. Így lett az eheti Villanyórából ideiglenesen Taxióra. Persze a taxizás után maradt még időnk az elektromos robogók szabályozásának részleteire és a Tesla Cybertruckra is.

A podcastban említett Jay Leno videó itt érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=25ZuKkbHdqM

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.