Sorra jelenik meg a Dacia Spring ára az európai országokban

Magyarországon Európában elsőként rendelhettük elő a Dacia Spring modellt 2020 októberében. A 100 példányt fél nap alatt előjegyezték úgy, hogy a pontos ár és felszereltség még nem volt ismert. A sietség oka a várhatóan kedvező ár mellett az is lehetett, hogy sokan még rendelkeztek érvényes támogatói okirattal az előző évi elektromos autó vásárlást ösztönző támogatásból.

A napokban a Renault csoport sorra jelenti be Európa országaiban a kisautó árát és elérhető felszereltségeit. Ma reggel Franciaországban bejelentették, hogy a Dacia Spring helyi állami támogatással csökkentett induló ára 12.403 euró, de havi 89 eurótól bérelhető is az autó, majd délelőtt a román árra is fény derült. Szomszédunkban a 18.100 eurós magasabb felszereltségű, Comfort Plus elnevezésű változattal indul a modell értékesítése, amelynek oka talán a helyi állami támogatás feltételeiben keresendő. Romániában ugyanis maximum 10.000 eurós támogatás igényelhető elektromos autó vásárlására, azonban a támogatás összege nem haladhatja meg az autó vételárának 50%-át. Így az a furcsa helyzet áll elő, hogy a fapados modell alig lenne olcsóbb a vásárlóknak, mint a felszereltebb. A később érkező Comfort felszereltség ára 16.800 euró lesz. Állami támogatással tehát mindkét változat féláron, 8400, illetve 9050 euróért lesz megvásárolható, azaz mindössze 650 euró a magasabb felszereltség felára.

A Dacia Springa kor elvárásainak megfelelő biztonsági felszereltséggel rendelkezik, így sebességkorlátozó, ABS, ESP, elektronikus fékerő-elosztó, 6 légzsák, segélyhívó gomb, automatikus fényszóró-kapcsolás és az automatikus vészfékező rendszer is a csomag része. Az autó villanymotorjának teljesítménye 33 kW (45 LE), a 26,8 kWh kapacitású akkumulátorral a WLTP ciklus szerint mért hatótávolság 230 km (városban 305 km). Az autóra 3 év vagy 100.000 km általános garanciát kínálnak, míg az akkumulátorra 8 év vagy 120.000 km a garancia.

A Dacia Spring francia felszereltség- és árlistája (forrás: media.groupe.renault.com)

A kis elektromos Daciát 2021 március 20-tól lehet majd megrendelni, négy színben. Az eddig ismert fehér, kék, és világosszürke mellett a piros is felkerül a palettára. A szállítást szeptemberre ígérik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.