Főoldal » elektromos autó » 4 millióért hazavihető lehet a Dacia villanyautója

4 millióért hazavihető lehet a Dacia villanyautója

A mai naptól 100.000 Ft befizetésével foglalható Magyarországon is a Dacia első elektromos modellje, a Spring. Az előszerződésekbe kerülő vételár 6.500.000 Ft, amit 390 Ft EUR/HUF árfolyamig tudnak garantálni a kereskedések. Amennyiben minden csillag szerencsésen összeáll, akkor állami támogatással akár már 4 millió forintért is hazavihető lehet majd a kis elektromos Dacia.

A nehézséget az jelenti, hogy a júniusi pályázatot követően megkapott támogatói okiratok 90 napos érvényessége a következő hetekben lejár, most pedig még nincs lehetőség végleges szerződést kötni a Daciára. Az ITM ígéretei szerint a jövő év elején újra várható elektromos autók vásárlását ösztönző állami támogatás. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a jelenlegi pályázat keretét töltik majd fel, így a feltételek azonosak maradnak, vagy bármely részlet módosulni fog, ezért egyelőre nem lehetünk biztosak a 4 milliós vételárban. Akárhogy is, a 6,5 milliós alapár nagyon biztató, hiszen a hasonló áron kínált Škoda Citigoe iV és ikertestvére, a Volkswagen e-UP Magyarországra jutó évi 2-300 darabos készletét hetek alatt elkapkodták. A Dacia malmára hajtja a vizet az a tény is, hogy a hírek szerint az e-UP és testvérmodelljeinek gyártása hamarosan befejeződik, így a Dacia versenytárs nélkül maradhat az elérhető árú városi elektromos autók piacán.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.