Elkapkodták a Škoda ENYAQ és Dacia Spring hazai kvótáját

Éppen egy hónapja számoltunk be arról, hogy megkezdődött a Škoda ENYAQ előrendelése, melynek során a Škoda magyar honlapján 100.000 Ft bankkártyás befizetésével bárki beállhatott a virtuális sorba az autóért. A mai napra ugyanazon a honlapon már „A ŠKODA ENYAQ modell jelenleg nem előjegyezhető.” szöveg látható. Ezek szerint egy hónapon belül elkelt a hazánkba szánt 100 példány az autóból.

Az ENYAQ esete egyáltalán nem egyedi, 2019-ben néhány hét alatt elkapkodták a Škoda Citigoe iV és a Volkswagen e-UP modellek 2020-as hazai kontingensét, majd idén az e-UP megismételte a sikert, mindössze 4 napra volt szükség ahhoz, hogy a 150 darab 2021-ben szállítandó autónak legyen gazdája.

Hivatalosan nem megerősített, de az érdeklődők beszámolóiból úgy tudjuk, hogy a rekorder azonban nem az e-UP vagy az ENYAQ volt az idén, ugyanis ennél is rövidebb idő alatt jegyezték elő a Dacia Spring hazánkba szánt 100 példányát. Péntek reggel nyitották meg a kínai Renault City K-ZE modell Dacia címkével ellátott európai modelljének hazai előrendelését, de aki délutánra hagyta a megrendelést, azoknak már nem jutott az autóból.

EZT OLVASTAD MÁR?  Csak a Tesla nyerhet?

Az idei év úgy tűnik erről szól. Másfél nap alatt elfogyott az állami támogatás, keretösszege, az autók teljes 2021-re szánt mennyiségét pedig napok, sőt, akár órák alatt elkapkodják. Ennyire hatalmas az igény az elektromos autókra vagy a gyártani tervezett mennyiség lenne túl kevés?

Elektromos autót használsz?