Villanyautó bemutatására készül a Toyota?

A Toyota ma közzétett a honlapján egy teaser képet, ami sokak szerint egy vadonatúj, tisztán elektromos meghajtású modell fényszóróját ábrázolja. A gyártó mindössze annyi körítést írt hozzá, hogy ez egy „kis” betekintés abba, amit a közelgő X prologue magával hoz – az idézőjellel arra célozhatnak a japánok, hogy egy kompakt modellről van szó (vagy talán épp ellenkezőleg?).

Habár a képről szinte képtelenség következtetéseket levonni, az Autocar újságírói rövid motorháztetőt és zárt hűtőmaszkot vélnek felfedezni, amely a villanyautók jellegzetessége. Feltételezéseiket táplálja továbbá az is, hogy a Toyota tavaly bejelentette, hogy dolgozik egy RAV4-méretű, teljesen elektromos kompakt SUV-n, aminek premierje idén várható, és amely a márkánál elsőként épül a villanyautók alá tervezett e-TNGA padlólemezre (a Subaru is dolgozik egy elektromos autón ezen a platformon, a két modell valószínűleg számos tekintetben hasonló lesz).

Hogy tényleg ez lesz-e a Toyota első Európában is kapható villanyautója, az a március 17-én délelőtt 10 órakor kezdődő bemutatón kiderül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.