Hamarosan újra zöld rendszám kell az ingyenes parkoláshoz

A koronavírus elleni védekezés egyik lépéseként 2020 tavaszán ingyenessé tették Magyarországon a közterületi parkolást. Tavaly júliustól novemberig ugyan visszaállt a fizetős rendszer, de ősszel ismét jött az ingyenes parkolás, annak minden kellemetlen mellékhatásával, a zsúfoltság miatt  szabálytalanul parkoló autókkal valamint a fél órás parkolóhely kereséssel.

(fotó: Nagy László)

A Magyar Nemzet információi szerint a javuló járványügyi adatok eredményeképp rövidesen (egy-két héten belül) újra visszaállhat a fizetős közterületi parkolás, így ismét hasznossá válik a környezetkímélő járműveket megkülönböztető világoszöld alapszínű rendszám, amellyel az ország számos nagyvárosában továbbra is ingyenes a parkolás.

Aki a veszélyhelyzet idején váltott elektromos vagy tölthető hibrid autóra, nem árt, ha odafigyel, a zöld rendszámhoz kapcsolódó parkolási kedvezményekre ugyanis nincs országos előírás, arról mindig a helyi önkormányzatok döntenek. Ezért idegen városba érkezve érdemes ellenőrizni, akár a villanyautosok.hu listáján, hogy kell-e fizetnünk a parkolásért az adott településen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.