Főoldal » egyéb » Vasárnap hajnalban nem lehet majd autópálya matricát venni

Vasárnap hajnalban nem lehet majd autópálya matricát venni

A hétvégén az üzembiztonság és az ügyfélkiszolgálás minőségének növelése érdekében informatikai fejlesztést hajtanak végre az útdíjfizetési rendszeren, ezért  2021. november 7-én, vasárnap hajnali 1:00 és 5:00 óra között átmenetileg nem lesznek elérhetők a megszokott útdíjértékesítési szolgáltatások (e-matrica, HU-GO e-útdíj).

A tervezett karbantartás egyaránt érinti az autópálya-matricával és a viszonylati jeggyel közlekedő, továbbá a fedélzeti eszközt használó ügyfeleket. Vasárnap hajnalban nem lehet majd e-matricát és viszonylati jegyet vásárolni, továbbá HU-GO egyenleget feltölteni sem a NÚSZ Zrt. saját értékesítési felületein, sem a viszonteladó partnereknél. A fedélzeti eszközzel közlekedők útdíjbevallásai – megfelelő egyenleg esetén – a karbantartást követően befogadására kerülnek.

Az értékesítési rendszer kiesése ellenére a díjköteles útszakaszokat a rendszerfejlesztés ideje alatt sem lehet ingyenesen igénybe venni, ezért az úthasználati jogosultságot (e-matrica, e-útdíj) érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani a NÚSZ Zrt. saját online értékesítési felületein, az ematrica.nemzetiutdij.hu, illetve a hu-go.hu weboldalakon, a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, vagy viszonteladó partnereinél.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.