Bővül a Shell Recharge hazai hálózata

Egy újabb helyszínen, Budapesten két új töltőoszloppal bővül a Shell Recharge magyar töltőhálózata, melyek első ránézésre 350 kW teljesítményű ultra-töltők lesznek. A helyszínen elcsípett pletykák szerint hamarosan további Shell töltőállomásokon is várható elektromosautó-töltőoszlop megjelenése.

Az új töltőoszlopok már állnak Budapesten a Péterhegyi úton lévő Shell töltőállomáson, de az építési területet egyelőre kordonok zárják el, így a típustáblát nem tudtuk elolvasni, de úgy tűnik mindkét új töltőoszlop Tritium Veefil PK350 típusú lehet, amely 350 kW maximális töltési teljesítményre képes. Az oszlopokon CCS és CHAdeMO csatlakozó egyaránt megtalálható, melyek között elvileg teljesítmény megosztásra is lehetőség van. Az oszlop maximális kimeneti feszültsége 920 volt, a CCS csatlakozón maximum 500 A, a CHAdeMO ágon pedig akár 200 A áramerősségre képes.


Éppen két éve adták át hivatalosan a Shell Recharge első két magyarországi elektromos autó töltőjét. A két 50 kW teljesítményű töltőoszlop egyike az M7 autópályán Székesfehérvár közelében található és az autópálya mindkét irányából megközelíthető, a másik pedig az M3 autópályán Gelej térségében, ahol sajnos csak jelentős kerülővel lehet átmenni a másik oldalra. A jelenleg működő töltőoszlopok üzemeltetését a Mobiliti végzi. A töltési díj a Mobiliti applikációval vagy RFID tokennel 150 Ft/kWh, 50 kW DC és 43 kW AC töltés esetén egyaránt. A töltés indításához roamingban a Shell Recharge applikáció vagy RFID kártya is használható, ez esetben a DC töltés 137 Ft/perc, az AC töltés pedig 183 Ft/kWh.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.