Főoldal » elektromos autó » Videón a Volkswagen ID.Buzz

Videón a Volkswagen ID.Buzz

A Volkswagen ID.Buzz március 9-i bemutatóját világszerte nagy érdeklődés övezi. Az interneten eddig megjelent lesifotókon alapos álcázással volt ellátva az autó eleje, most azonban a VW haszongépjármű-ágazata, a Volkswagen Nutzfahrzeuge egy olyan videót osztott meg, amelyen már csak álcafóliával próbálják elrejteni a részleteket. A videón az ID.Buzz két előszériás példánya látható, amint kihajt a hannoveri összeszerelő üzemből.

A kisbusz a már jól ismert MEB padlólemezre épül, így hátsókerekes és összkerék hajtású változatban is készülhet. A 3 méternél hosszabb tengelytáv nagyobb akku kapacitás beépítésére is lehetőséget biztosít, mint az ID sorozatban, illetve a testvérmárkáknál eddig megismert modelleknél. Egyes források szerint 111 kWh akku kapacitás is kerülhet a kisbuszba, amely akár 600 km hatótávhoz is elegendő lehet. A jövő héten Barcelonában néhány szerencsés újságíró már ki is próbálhatja a még álcázott autókat, így hamarosan további részletek, első benyomások derülhetnek ki az újdonságról.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.