Főoldal » elektromos autó » Irtó menő Mustangot építenek neked – ha meg tudod fizetni

Irtó menő Mustangot építenek neked – ha meg tudod fizetni

2019-ben már beszámoltunk arról a brit start-up vállalatról, amely a világ egyik legszebb és legikonikusabb izomautója, az 1967-es Ford Mustang Fastback hasába szerelne be tisztán elektromos hajtásláncot. A Charge hangsúlyozza, hogy szó sincs átépítésről: üres karosszériákat vásárolt, amelyből a saját elképzelései és az ügyfelek igényei szerint épít vadonatúj autókat. Ezáltal a klasszikus Mustang jellegzetes sziluettje változatlan, de számos dizájnelem, és a teljes utastér a kornak megfelelő megjelenést kapott. A brit cég most ismét jelentkezett, és bejelentette a végleges műszaki adatokat, valamint a foglalás indulását.

A villanyautó csúcsteljesítménye 400 kW, amihez 1500 Nm motornyomaték társul. A hajtásban mind a négy kerék részt vesz. 60 mérföld/órára, tehát 96 km/h környékére 3,9 másodperc alatt gyorsul a kocsi, az energiát pedig egy 64 kWh-s akkupakkból kapja, amely 200 mérföldes (320 kilométeres) hatótávval ruházza fel a Mustangot, és 50 kW-tal tölthető DC hálózaton. Az alkatrészek nagy részét egyébként a Charge partnere, az Arrival biztosítja. Az utastérben láthatóan igyekeztek valamennyire hűek maradni az eredeti autóhoz, így ad némi retro érzést, de ebből meglehetősen könnyen kizökkenünk a hatalmas központi érintőkijelző és a mindössze négy gombnak helyet adó középkonzol láttán.

Összesen 499 darab készül az elektromos izomautóból, és természetesen alaposan meg kell fizetni az árát. 350.000 fontról indul a kocsi, ami aktuális árfolyamon körülbelül 158,4 millió forintnak felel meg. Erre pedig még bőven lehet extrákat is pakolni.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.