Nemzetközivé válik az elektromos Opel-rali

2022 májusában startol el az ADAC Opel e-Rally Cup második szezonja, amelyet az előzővel ellentétben már nem csupán németországi helyszíneken fognak megrendezni, hanem a szomszédos országokban is összecsapnak a Corsa-e raliautók. A versenynaptár összesen hét németországi, hollandiai, ausztriai, és franciaországi eseményből áll.

A második szezonra néhány műszaki módosítást is kaptak a villanyautók, állítottak a futóművön a maximális 260 Nm forgatónyomaték jobb elérhetősége érdekében, és a járművek hangján is faragtak a mérnökök, hogy jobban hallhatók legyenek – valószínűleg többen panaszkodtak, hogy túl csendesek az autók egy raliversenyhez.

Mindazonáltal a szervezők pozitív visszajelzésekről számolnak be az első szezon után, ezért is csak apróbb módosításokra volt szükség ahhoz, hogy még izgalmasabb legyen a 100 kW teljesítményű villanyautók versenysorozata.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.