Leállt a Volkswagen kisbuszának gyártása

Az Electrive értesülései szerint a Volkswagen Csoport legalább egy hétre leállította az ID.Buzz elektromos kisbusz gyártását Hannoverben, miután minőségi problémákkal szembesültek az akkumulátorban. A vállalat szóvivője megerősítette a híreket, de kiemelte, hogy az ID.Buzz egy új akkumulátorbeszállító újfajta akkucelláját használja, így egyedül ez a modell érintett. Mindazonáltal a technológiát később más MEB-padlólemezes villanyautókba is beszerelné a Volkswagen. Érdekes egybeesés továbbá, hogy a népszerű norvég youtubernek, Björnnek vissza kellett vinnie ID.5 GTX tesztautóját, miután hibás akkucellák miatt a 77 kWh nettó kapacitás helyett csak 65 kWh energiát tudott tárolni a jármű akkumulátora.

A MEB akkumulátorrendszer gyártása Braunschweigben

A hannoveri gyárból érkező hírek szerint a gyártás leállítását az eredményezte, hogy néhány cella nem éri el a kívánt teljesítményt, a feszültség leesik, ez pedig nem csak a hatótávot, de az akkumulátor élettartamát is negatívan befolyásolja. A beszállító által végzett minőségellenőrzések során állítólag már felfedezték a hibát és dolgoznak a javításon, de egyéb részleteket nem árult el a VW.

Az ID.Buzz Pro és ID.Buzz Cargo modellek gyártása június elején kezdődött, és sajtóértesülések szerint nagyjából 500 darab készült el mostanáig, de a kiszállítás még nem kezdődött el. A tervek szerint idén összesen 15.000 példány gurul le a gyártósorokról, teljes kapacitáson pedig évi 130.000 darab gyártását végzik majd a hannoveri alkalmazottak.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.